Panika u zračnoj luci u Rimu

Panika u zračnoj luci u Rimu

Zračna luka Fiumicino u Rimu evakuirana je sinoć zbog opasnosti od bombaškog napada, prenose svjetski mediji. Inženjer iz Slovenije tvrdio je da je u prtljazi sakrio bombu. Prijetnja se naknadno pokazala lažnom, bomba nije pronađena.

Slovenac, koji je djelovao zbunjeno, prema tvrdnjama jednog putnika najprije je tvrdio da ima daljinski upravljač za bombu. Navodno je kod sebe imao i papire ispisane arapskim pismom. Kapetan je o tome izvijestio kontrolni toranj, koji je nato zatvorio pistu. Zrakoplov, koji je u 19,40 trebao krenuti prema Beču, premješten je na udaljeni dio zračne luke. 



Policija je opkolila letjelicu i nagovorila Slovenca da pusti putnike i posadu iz zrakoplova. Putnici i prtljaga nakon toga su bili podvrgnuti detaljnoj pretrazi, ali eksploziv nije pronađen. Slovenac je uhićen, a tijekom ispitivanja na lošem engleskom je objasnio da je netko pogrešno shvatio što je govorio.



Posljednjih su dana pojačane kontrole u rimskim zračnim lukama i na kolodvorima, a osiguranje je pojačano s 1.250 vojnika, izjavila je talijanska ministrica obrane Roberta Pinoti. Vojnici će čuvati osjetljiva mjesta poput zračnih luka, kolodvora, veleposlanstava i povijesnih spomenika.
hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar