Papa Franjo: Djeca moraju odrastati u obitelji koju čine otac i majka

Papa Franjo: Djeca moraju odrastati u obitelji koju čine otac i majka

Papa Franjo je u ponedjeljak potvrdio da će u rujnu 2015. posjetiti Sjedinjene Države gdje će, među ostalim, sudjelovati na simpoziju o obitelji.

U govoru koji je održao u Vatikanu u povodu otvorenja konferencije o sukladnosti muškarca i žene, papa je rekao da će u rujnu posjetiti Philadelphiju kako bi sudjelovao na tom skupu koji se treba održati od 22. do 27. rujna

Očekuje se da će tijekom boravka u SAD-u posjetiti Bijelu kuću i Kongres u Washingtonu, Ujedinjene narode u New Yorku i meksičku granicu, ali te informacije nisu službeno potvrđene.

''Djeca moraju odrastati u obitelji koju čine otac i majka'', rekao je Papa na otvorenju vatikanskog skupa.

''Djeca imaju pravo odrastati u obitelji, s ocem i s majkom koji su jedini kadri stvoriti prikladne uvjete za njihov razvoj i emocionalni rast'', rekao je Jorge Bergoglio, po citatima njegova govora koje je objavio vatikanski radio.

Na ovom međuvjerskom skupu koji će tri dana trajati u Vatikanu, sudjeluju katolički, židovski, muslimanski i čelnici drugih vjerskih zajednica "kako bi ponovo istaknuli ljepotu naravnog jedinstva muškarca i žene u braku".

Kardinal Gerhard Mueller, predstojnik Kongregacije za nauk vjere koja nadzire poštovanje katoličkog nauka, u razgovoru za Osservatore Romano u nedjelju kazao je da je "iskustvo roditeljske ljubavi prvo mjesto na kojemu djeca uče o razlikama u spolu".

Sveta Stolica je prošlog mjeseca organizirala sinodu o obitelji na kojoj su sudjelovali kardinali i biskupi i na kojoj su se vodile žustre rasprave o homoseksualnosti.

Papa Franjo će potkraj studenog posjetiti Tursku i Europski parlament u Strasbourgu, a u siječnju će poći na Filipine i na Šri Lanku, prenosi Hina.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar