Papa Franjo: Ne gubite vrijeme na internet, pametne telefone i TV

Papa Franjo: Ne gubite vrijeme na internet, pametne telefone i TV

Papa Franjo u utorak je pozvao 50.000 njemačkih ministranata da ne gube vrijeme na internet, pametne telefone i televiziju nego da svoje vrijeme posvete produktivnijim aktivnostima.

"Možda mnogi mladi ljudi trate previše sati na isprazne stvari", rekao je Papa u kratkom obraćanju ministrantima, mladim ljudima koji pomažu svećeniku tijekom mise, koji su došli u hodočašće u Rim, prenosi Hina.

"Naš se život sastoji od vremena, a vrijeme je dar Božji, te je važno koristiti ga u dobrim i produktivnim činima", rekao je.

Franjo je kao isprazne aktivnosti naveo "ćaskanje porukama na internetu ili preko pametnih telefona, gledanje sapunica na TV-u, i korištenje proizvoda tehnološkog napretka koji trebaju pojednostavniti i poboljšati kvalitetu života, ali odvraćaju pozornost od onoga što je doista važno".

77-godišnji Papa koji ima Twitter račune na nekoliko jezika je opisao internet kao "dar Božji", ali je isto tako upozorio da svijet visokih brzina digitalnih društvenih medija treba smirenje, promišljanje i obzirnost ako želi biti "mreža ne žica nego ljudi".

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar