Papa Franjo nenajavljeno posjetio Amatrice

Papa Franjo nenajavljeno posjetio Amatrice

Papa Franjo, bez ikakve najave – iznenada je posjetio Amatrice, talijanski gradić gotovo potpuno uništen u nedavnom potresu u kojemu je poginulo oko 300 ljudi. Kako je sam rekao došao se pomoliti za mrtve i ohrabriti žive.

Papa je svoj posjet Amatriceu najavio nekoliko dana nakon potresa u kojemu je poginulo gotovo 300 ljudi, ali nije otkrio datum, rekavši samo da će u posjet otići “privatno, sam, kao svećenik, biskup i Papa”.

Okupljeno mnoštvo vidno iznenađeno. Nitko, baš nitko do posljednjega trenutka nije znao da će u grad, koji je do nedavno bio glavna vijest svih medija, a danas već pomalo zaboravljen, stići Papa.

Prvih dana sam razmišljao da bi moj posjet možda više smetao, što nisam htio, pa sam zato malo pričekao, rekao je Papa Franjo.
Ovdje sam samo da bih vam poručio da sam vam blizu i da molim za vas. Htio sam moliti zajedno s vama, dodao je nakon čega je blagoslovio sve prisutne.
Naprijed samo, nada uvijek postoji. Napustila su nas tolika draga bića koja su izgubila život ovdje, pod ruševinama. Molimo Gospu za njih, učinimo to zajedno. I gledajmo naprijed. Naprijed, hrabro, neka si svi međusobno pomažu, zajedno se lakše ide naprijed, poručio je.

Posjetio je papa Franjo i kontejnere koji služe kao škola za stotinjak djece iz tog mjesta, razgovarao sa spasiocima i vatrogascima koji i dalje rašćišćavaju ruševine. Te poručio svima da si međusobno pomažu. Čula je to i talijanska vlada, koja je dosadašnju štetu procijenila na 4 milijarde eura. No novca za obnovu još nema, a gotovo 2 tisuće stradalnika i dalje živi u šatorskim naseljima. Papina utjeha je stigla, no zima svejedno dolazi.

hrt.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar