PAPA FRANJO STIGAO U JUŽNU KOREJU Kim Jong-un naredio: ‘Ispalite tri projektila kao znak upozorenja

PAPA FRANJO STIGAO U JUŽNU KOREJU Kim Jong-un naredio: ‘Ispalite tri projektila kao znak upozorenja

 Papa Franjo doputovao je u četvrtak u Južnu Koreju u kojoj će boraviti pet dana i sudjelovati na šestim Azijskim danima mladih, a to putovanje je i prvi posjet pape Aziji nakon 1999. godine.

 
Sj. Koreja odmah je ispalila tri projektila kratkog dometa u more sa svoje istočne obale, objavila je južnokorejska vlada ubrzo nakon dolaska pape Franje u Seul.
Ispaljivanje je izvedeno blizu luke Wonsan, na istoku zemlje. Rakete su ispaljene u pravcu Istočnog mora na razdaljini od oko 220 kilometara, rekao je glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane. J. Koreja je proglasila uzbunu duž granice.

To je treće Franjino putovanje od izbora za poglavara Katoličke crkve u ožujku 2013., nakon Brazila i Bliskog istoka. U Južnoj Koreji služiti će četiri mise na otvorenom i imati još deset govora i propovijedi. Susreti s mladima bit će u središtu njegova pohoda, uključujući i misu na dan Uznesenja Blažene Djevice Marije na stadionu u Daejonu, izgrađenom za Svjetsko prvenstvo 2002. godine.

Duhovni vrhunac posjeta vjerojatno će biti beatifikacija 124 korejska mučenika na povijesnim vratima Seula 16. kolovoza.
Očekuje se da će događaju nazočiti milijun ljudi i seulska policija priprema iznimne sigurnosne mjere.
Na završnoj misi u seulskoj katedrali 18. kolovoza, očekuje se papin govor o podjeli Korejskog poluotoka na dvije države, Sjevernu i Južnu, i odnosima s Kinom. U Južnoj Koreji ima 5,4 milijuna katolika, odnosno nešto više od 10 posto stanovništva.
Zajedno s protestantima postotak kršćana penje se na 28 posto populacije, što je više od bilo koje druge vjerske skupine. Oko 22 posto stanovnika su budisti, a gotovo ih pola ne prakticira nikakvu religiju.

jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar