Papa Franjo stigao u Kanadu

Papa Franjo stigao u Kanadu

Sveti Otac stigao je 24. srpnja u kanadsku međunarodnu zračnu luku Edmonton. Za vrijeme 37. apostolskog putovanja, pod geslom „Hodimo zajedno“ do 30. srpnja posjetit će i Québec te Iqaluit.

Papu su zračnoj luci dočekali kanadski premijer Justin Trudeau i generalna guvernerka Mary Simon, također pripadnica autohtonih naroda te veliki poglavica George Arcand. Kratka službena svečanost dobrodošlice počela je glazbenom točkom autohtonih naroda, razmjenom darova s njihovim vođama te pozdravima i članova Papine pratnje, među kojima su i dvojica kardinala podrijetlom iz Kanade: prefekt Dikasterija za biskupe mons. Marc Ouellet i prefekt Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja mons. Michael Czerny.

Nakon privatnoga razgovora s premijerom i generalnom guvernerkom Papa se uputio u Sjemenište Sv. Josipa gdje će se odmoriti od puta.

Prvi javni događaj je u ponedjeljak 25. srpnja kada će se Papa u gradu Maskwaci, 70-ak kilometara sjeverno od Edmontona, susresti s predstavnicima autohtonih naroda i uputiti svoj prvi govor. Istoga dana u poslijepodnevnim satima susrest će se s pripadnicima autohtonih naroda i članovima župne zajednice Presvetog Srca u Edmontonu, te im također uputiti govor.

Ž.I., KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar