Papa Franjo želi pohoditi Vijetnam

Papa Franjo želi pohoditi Vijetnam

Vatikanski tajnik za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher kazao je 18. siječnja kako Sveti Otac ima želju posjetiti Vijetnam.

Nadbiskup Gallagher komentirao je, na margini konferencije u Tiskovnom uredu Svete Stolice, audijenciju s vijetnamskim političkim predstavnicima: „Bio je to pozitivan susret“. Potom je najavio da će u travnju pohoditi tu zemlju, a potom će, do kraja godine, to učiniti i kardinal Pietro Parolin. Optimist je što se tiče mogućeg Papinog posjeta: „Mislim da će doći do njega. Papa Franjo želi ići, katolička zajednica ga jako želi i bila bi to vrlo lijepa poruka za cijelu regiju“.

„Susret Rimskog biskupa s izaslanstvom predstavnika vijetnamske Komunističke partije bio je pozitivan, znak jačanja odnosa sa Svetom Stolicom te također mogućeg budućeg posjeta Pape toj zemlji“, istaknuo je nadbiskup Gallagher osvrćući se na audijenciju koja je održana u Apostolskoj palači u Vatikanu. Izaslanici iz Vijetnama nakon susreta s Papom otišli su u Državno tajništvo na razgovor s mons. Gallagherom i s državnim tajnikom kardinalom Parolinom.

O mogućnosti putovanja u tu zemlju jugoistočne Azije govorio je i sâm papa Franjo, u rujnu prošle godine, na povratku s putovanja u Mongoliju. „Ako ne odem ja, Ivan XXIV. će sigurno ići“, rekao je Papa šaleći se tom prigodom.

Ž.I., KT

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar