Papa kanonizirao četiri redovnice

Papa kanonizirao četiri redovnice

Papa Franjo proglasio je svetima četiri redovnice koje su živjele u 19. stoljeću, dvije Palestinke, jednu Francuskinju i jednu Talijanku, pozivajući okupljene da slijede njihov "svijetli primjer". 

Mariam Bawardi (1846.-1878.), Marie-Alphonsine Ghattas (1843.-1927.), Jeanne Emilie de Villeneuve(1811.-1854.) te Maria Cristina dell'Immacolata (1856.-1906.) kanonizirane su tijekom mise na otvorenom na Trgu sv. Petra. 

Pred okupljenima papa Franjo je pohvalio put koji su odabrale te redovnice, s njihovim portretima na pročelju bazilike. Ostati u Bogu i njegovoj ljubavi, najavljujući riječima i životom uskrsnuće Isusa, te svjedočeći o jedinstvu među nama i ljubavi prema svima: to su učinile četiri danas proglašene svetice, rekao je. 

Papa je govorio o osobnosti svake od četiriju žena, u prisutnosti palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa i francuskog ministra unutarnjih poslova Bernarda Cazeneuvea. 

Mariam Bawardi utemeljila je u Betlehemu prvi karmelićanski samostan u Palestini, a Marie-Alphonsine Ghattas kongregaciju Presvete krunice u Jeruzalemu. 
hrt.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar