Papa na susretu s mladima: ‘Kada plačemo, blizu smo odgovora’

Papa na susretu s mladima: ‘Kada plačemo, blizu smo odgovora’

Papa Franjo okupio je na nedjeljnoj misi u Rizal Parku u Manili, unatoč jakoj kiši, šest milijuna ljudi, te zatražio od Filipinaca da budu misionari svoje vjere u Aziji. Mnogi su čekali satima, a neki su čak kampirali u parku preko noći kako bi bili sigurni da će uloviti mjesto na posljednjoj misi tijekom papinog šestodnevnog posjeta Aziji. Oduševljenje papinim dolaskom nije omela niti snažna kiša.

Po dolasku na misu, Papa je dobio veliki pljesak mase koja u njemu nalazi odgovor na svoje probleme jer Jorge Bergoglio osuđuje socijalne nejednakosti i korupciju, govori protiv materijalizma, te protiv relativiziranja i konfuzije oko pitanja braka. Papa je Filipincima poručio da je posebna misija biti 'misionar vjere u Aziji', zatraživši od njih da se međusobno štite. 'To je dar od Boga, to je blagoslov. Ali to je i poziv', kazao je. 
Prije mise koja bi se trebala održati posljepodne, papa Franjo se susreo s 30.000 mladih, a susret je imao dirljivih trenutaka. Dvanaestogodišnja Glyzelle Aries Palomar zajecala je kada je pitala Papu zašto ima tako malo ljudi koji pomažu djeci koja žive u užasnim uvjetima, uz drogu i prostituciju. 'Zbog čega djeca toliko pate? Nema odgovora koji se odmah može dati. Kada plačemo, blizu smo odgovora. Nemojte da vas bude strah suza', poručio je papa Franjo.



Na Filipinima, koji su zadnja Papina postaja na njegovoj azijskoj turneji, živi 80 milijuna katolika. Filipini su pokrenuli najveću sigurnosnu operaciju povodom Papinog dolaska, rasporedivši gotovo 50.000 vojnika i policajaca u prijestolnici Manili i u središnjoj pokrajini Leyateu. Vlasti su povodom njegova dolaska proglasile trodnevni državni praznik. 
hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar