Papin posjet Ukrajini bio bi snažna poruka za mir

Papin posjet Ukrajini bio bi snažna poruka za mir

Poglavar Ukrajinske Grkokatoličke Crkve (UGKC), ocijenio je kako bi posjet pape Franje ratom razdiranoj Ukrajini bio snažna gesta za mir. „Papa je veoma mnogo iščekivan u Ukrajini“, komentirao je mons. Svjatoslav Ševčuk.

„Radimo na tome da se posjet Svetog Oca Ukrajini dogodi“, rekao je poglavar UGKC-a, dodajući kako na tome rade državne i crkvene vlasti. Prema njegovim riječima, ratne okolnosti nisu glavna prepreka takvom posjetu.

Mons. Ševčuk je istaknuo kako se nedavno susreo s papom Franjom i da mu je Sveti Otac osobno rekao kako će učiniti sve da zaustavi rat u Ukrajini. „Njegov posjet Ukrajini tijekom rata mogao bi biti moćna gesta mira“, kazao je nadbiskup Svjatoslav uz opasku: „Iskreno ga čekamo!“

Naime, u subotu, 2. travnja, tijekom putovanja na Maltu, Sveti Otac Franjo je izjavio da stvar njegova posjeta Ukrajini čeka na njegovom stolu; on to razmatra i ako je moguće, obavit će ovaj posjet.

Na povratku iz Malte u Rim u nedjelju, 3. travnja, papa Franjo je ponovio kako se razmatra njegov posjet Ukrajini. „Ne znam hoće li to biti moguće, je li prikladno i hoće li biti na bolje. Ili je možda zaista vrijedno putovanja i moram to učiniti… Sve je otvoreno“, rekao je Papa.

KT

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar