Perković u Londonu osigurala naslov u Dijamantnoj ligi

Perković u Londonu osigurala naslov u Dijamantnoj ligi

Sandra Perković pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Londonu s daljinom 69.94, čime je petu godinu zaredom osigurala pobjedu u Dijamantnoj ligi, i to dva natjecanja prije kraja sezone.

Najbolja hrvatska atletičarka bacila je disk daleko bolje od suparnica. Drugo mjesto je s daljinom 64.10 zauzela Australka Dani Samuels, a treće sa 61.65 domaća predstavnica Jade Lally.

Hicem od 69.94 m iz druge serije Perković je ujedno postavila novi rekord londonskog mitinga, srušivši 26 godina star rezultat Istočne Nijemice Ilke Wyludde od 68.04.

Koliko je najbolja bacačica diska u ovom stoljeću dominantna govori podatak da bi joj svaki od preostalih pet hitaca donio pobjedu –  u ostalim serijama disk je letio do 64.80, 67.80, 66.63, 66.89 i 66.42 metara.

Sandra je ove sezone dosad slavila na mitinzima u Šangaju, Eugeneu, Oslu i Stockholmu, a ovo joj je bio četvrti najbolji hitac godine. Najdalje je disk bacila u Šangaju – 70.88.

Europski naslov iz Amsterdama i pobjeda u Dijamantnoj ligi sjajna su najava Olimpijskih igara, gdje hrvatska bacačica diska brani naslov olimpijske pobjednice.

hrt.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar