Pernar ponudio sučeljavanje fra Mariju Knezoviću, on mu odgovorio

Pernar ponudio sučeljavanje fra Mariju Knezoviću, on mu odgovorio

Fra Mario Knezović je objavio kako mu Ivan Pernar nudi sučeljavanje o pitanjima vjere, Crkve, moralnih pitanja.

Nakon Pernarove objave na Facebooku u kojoj ga je pozvao na debatu, fra Mario je odgovorio sljedeće.

“Vidim, Ivan Pernar me pozvao na sučeljavanje o pitanjima vjere, Crkve, moralnih pitanja itd. Bar se ja kamera i sučeljavanja ne bojim jer sam, osim filozofsko-teološke izobrazbe i medijskog angažmana, doktorirao komunikacijsko-informacijske znanosti. Ali Ivan Pernar mora, uz sve uvažavanje, shvatiti da bi bilo neprimjereno da ja npr. ulazim u debatu i sučeljavanje o temi kvantne fizike s Davorom Pavunom, jer sam ja laik u tom području. Isto tako je neprimjereno da Ivan Pernar bude u sučeljavanju sa mnom iz područja teologije, vjere i fundamentalnih pitanja.”

“Samo se iste, ili barem slične, kompetencije mogu suočavati o bitnim stvarima koje se hrane znanjem, a ne špekulacijama. Ja znam isto onoliko o kvantnoj fizici koliko i Pernar o vjeri. Ivan je očito navikao da u Saboru može govoriti o svemu i svačemu sa znanjem i bez znanja, pa misli da se tako može svugdje. Ivane, ne ide to tako. Gušt sučeljavanja Vam neću priuštiti jer biste Vi tako samo gradili populizam. Tko ima uši neka čuje”, napisao je fra Knezović u svojoj objavi na Facebooku.

Pernarov poziv na sučeljavanje uslijedio je nakon što je fra Mario Knezović objavio na Facebooku da mu nudi besplatne sate vjeronauka. Knezović je komentirao video koji je Pernar snimio o Katoličkoj crkvi.

”Njegov video uradak o njegovom pogledu na Katoličku crkvu i vjeru je samo dokaz da upravo zbog njega i takvih treba vjeronauk u školi. Jer onaj tko ništa ne zna lupa kao “max po diviziji”. A nakon svega čudi da nije iznio svoj stav o Islamu jer je s tim upitom kao počeo!? Možda se straši biti osunećen. Eto, taman kad čovjek u dobroj vjeri pomisli da imamo neku budućnost promjena u društvu pojave se likovi i cirkusanti poput Pernara i sruše svaku pomisao na bolje sutra i pljunu na zdrav razum da je to čudo jedno. Pernaru poručujem kako mu nudim besplatne sate vjeronauka i besplatan boravak i prijevoz do Hercegovine. Dobro došao Ivan Pernar u školu evanđelja”, naveo je fra Mario Knezović.

Vrisak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar