Pijanom vozaču policija rekla da ima pravo na jedan poziv, kad su shvatili koga zove postao je hit

Pijanom vozaču policija rekla da ima pravo na jedan poziv, kad su shvatili koga zove postao je hit

BANJA LUKA – Od velikog broja pijanih vozača koji su 2016. godine „prespavali“ u policijskim stanicama širom BiH dok se nisu otrijeznili, najduhovitiji su bili Krajišnici čiji su potezi u pijanstvu i policajce tjerali na smijeh.

Najsmješniju situaciju priredio je jedan Banjalučanin koji je mrtav pijan dovezen u stanicu. Jedan poziv, na koji imaju pravo svi koji budu zadržani na triježnjenu, on je iskoristio da naruči roštilj.

Naime, njega je policijska patrola jedno jutro pronašla u parkiranom autu dok je drijemao. Kada su prišli da vide da li je sve u redu sa čovjekom koji je unutra, odmah se vidjelo da je pijan i da nema nikakve šanse da može da vozi. Patrola ga je tada odvezla u policijsku stanicu na otriježnjenje.

Ono što je uslijedilo je sve, koji su bili tog dana u smjeni, nasmijalo do suza. U jednom trenutku mu je rečeno da ima pravo da telefonira. Dok su službenici mislili da će pozvati nekog od obitelji, što privedeni najčešće i rade, on je okrenuo broj jedne poznate banjalučke roštiljnice i naručio sedam porcija ćevapa.
Tada se mrtvo hladno vratio u prostoriju za otrežnjenje. Roštilj nije bio samo za njega, već za sve koji su bili sa njim; čak je ponudio i policajce, piše Euroblic.

Po podacima policije, vozači u Republici Srpske koji su uhvaćeni da su vozili sa više od jednog promila alkohola u krvi uglavnom budu manji „od makovog zrna“ kada budu dovedeni u policijsku stanicu, te sate predviđene za otrežnjenje provedu spavajući. Ipak, uvijek ima izuzetaka.

Naprimjer, bijeljinski Centar javne bezbjednosti tokom 2016. godine imao je poprilično posla sa damama koje su vozile pod uticanjem alkohola. Tako je jedna „nnapuhala“ čak 2,20 promila alkohola. Možda to i ne bi bilo tako nesvakidašnje da ta ista žena nije bila čak četiri puta uhićena 2015. godine zbog vožnje u pijanom stanju.

Ovaj podatak nevjerojatniji je i zbog toga što bijeljinska policija, bar do sada, nije imala ovakvu evidenciju među privedenim muškarcima.

– Od početka 2016. godine zbog vožnje u alkoholiziranom stanju su sankcionirane 74 žene, od toga njih 16 je imalo više od jednog promila – rekla je portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Sudeći po policijskih evidencijama, žene mnogo ređe piju i voze, ali kad se dohvate čašice neke jednostavno nemaju granicu. Tako je jedna patrola svedočila kako je žena, nakon što je zaustavljena i zamoljena da izađe iz auta, jednostavno pala pred njima jer nije mogla da stoji na nogama od pijanstva.
Neke dame koje su popile koju čašicu više služe se i tipičnim „ženskim metodama“ kada ih zaustavi policija. Prije nego što uopće budu alhotestirane prvo se trude maksimalno da komuniciraju sa policajcima i šarmiraju ih.

Po iskustvima policijskih patrola na terenu, dame često pokušavaju da privole službenike da im „pogledaju kroz prste“. Obično počinju da im dijele komplimente, ali i da ih zovu na piće ili čak zamole da ih patrola odveze kući jer su one „malo popile“. Ima i onih koje će raskopčati koje dugme na košulji ili malo podići suknjicu.

Međutim, najviše je onih pijanih vozača koji jednostavno prespavaju nekoliko sati, a onda u izgužvanoj odjeći, neki pokunjeni i osramoćeni, napuste policijsku stanicu.

“Prevario” policajce
Jedan Banjalučanin, koga j
e policija zaustavila jer je po noći vozio bez svjetala i pijan, “prevario” je patrolu koja mu je oduzela ključeve i rekla da ide kući dok se ne otrijezni.

Ključeve od auta su odnijeli u policijsku stanicu, ali on im je doskočio tako što je pozvao taksi, otišao kući, uzeo rezervne ključeve i vratio se po automobil parkiran pored puta.

Po oduzete originalne ključeve otišao je nekoliko dana kasnije.

Dnevni avaz

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar