Pismo Kathleen Kavalec, Veleposlanice voditeljice Misije OSCE-a u BiH općini Prozor-Rama

Pismo Kathleen Kavalec, Veleposlanice voditeljice Misije OSCE-a u BiH općini Prozor-Rama

Voditeljica Misije OSCE-a u BiH Veleposlanica Kathleen Kavalec uputila je pismo načelniku općine Prozor-Rama dr. Jozi Ivančeviću u kojem  pored podrške traži informaciju o odnosu viših razina vlasti u rješavanju krize prouzročene pandemijom koronavirusom. 

Poštovani načelniče Ivančeviću,

Obraćam Vam se u vezi s veoma teškom i dosada neviđenom situacijom s kojom se suočavate Vi i Vaša zajednica. Zbog širenja virusa koji uzrokuje bolest COVID-19 cjelokupnom zemljom, već su izgubljeni brojni životi, a uvedene mjere distanciranja koje imaju presudnu važnost, odražavaju se na fizičko i psihičko stanje građana. Nažalost, nitko od nas ne može sa sigurnošću reći kada će se život vratiti u normalno stanje.

U takvim okolnostima, vaše rukovođenje u svojstvu načelnika nikada nije imalo veću važnost. Prirodno je da građani očekuju od Vaše administracije da radi u interesu zaštite njihove sigurnosti i dobrobiti i uvjeri ih da nadležni organi poduzimaju sve potrebne korake u cilju prevladavanja ove krize i pružanja podjednake zaštite svima. To je težak teret koji će sasvim sigurno zahtijevati krajnji napor i angažman svih kapaciteta koji Vam stoje na raspolaganju. Koordinacija s ostalim razinama vlasti važnija je nego ikada ranije, kako bi zemlja mogla efikasno odgovoriti na ovu krizu i kako bi građani i poslodavci mogli očuvati povjerenje u objektivno odlučivanje, zasnovano na dokazima.

Kao i uvijek, Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini spremna je podržati Vas na svaki mogući način. Iako nismo donatorska organizacija, spremni smo na suradnju, kako tijekom ove krize, tako i tijekom sanacije njenih posljedica. Zanima nas da čujemo više o tome kako na Vaše konkretne potrebe odgovaraju organi na višim razinama vlasti. Djelatnici našeg Terenskog ureda u Mostaru pomno prate razvoj situacije, a naša Misija usmjerava sve informacije kojima raspolažemo kako prema organima na višim razinama vlasti tako i prema međunarodnim donatorskim organizacijama koje raspolažu kapacitetima za pružanje pomoći. Tražila sam od šefa našeg Terenskog ureda u Mostaru da ostane u bliskom kontaktu s Vama i Vašim timom tijekom ovog perioda i nadam se kako ćete imati vremena s njim razgovarati o izazovima s kojima se suočavate i mogućnostima za angažman naše Misije u cilju prevladavanja tih izazova.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi s navedenim, ljubazno Vas molim da o tome obavijestite djelatnike našeg Terenskog ureda u Mostaru.  

S poštovanjem,

 

Kathleen Kavalec

Veleposlanica

Voditeljica Misije

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar