Ploče protiv termoelektrane na ugljen – 90 posto građana protiv

Ploče protiv termoelektrane na ugljen – 90 posto građana protiv

Pločani su danas glasovali na referendumu o gradnji termoelektrane na ugljen u njihovu gradu. Elektranu snage 800 megavata želi graditi Luka Ploče, a projekt ima potporu Ministarstva gospodarstva. S druge strane, gradska vlast otvoreno se protivi termoelektrani tvrdeći da će ona ugroziti zdravlje ljudi te ljepotu i bogatstvo cijele neretvanske doline i južne Dalmacije.
Na referendum je izašlo preko 54 posto PločanaSamo 10 posto njih glasovalo je za izgradnju termoelektrane – protiv je 90 posto građana, izjavio je za HRT gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić. Referendum nije obvezujući, ali protivnici projekta termoelektrane na ugljen poslali su snažnu poruku Vladi. 
'U Neretvi će se vrijeme računati prije i poslije referenduma. Sve oči Hrvatske uperene su u Ploče jer ćemo biti primjer kako se brani svoj dom, kako narod može pobijediti one koji su moćni i koji imaju novaca ako se ujedine Gradsko vijeće Ploča, Županijska skupština Dubrovačko-neretvanske županije i narod na referendumu', poručila je predsjednica udruge 'Lijepa naša' Ana Musa.



Protiv termoelektrane se svojedobno na jednoj od skupština izjasnila i Županija dubrovačko-neretvanska, a u Pločama je protiv tog projekta na dva prosvjeda, u organizaciji Građanske inicijative Pravo na zdrav život, izašlo više tisuća ljudi. Gradsko vijeće Ploča je u listopadu prošle godine donijelo Deklaraciju kojom se protivi izgradnji TE i najavljue se referendum. 
hrt

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing