PMI iz Prozora sudjelovali na 18. Susretu PMI Sarajevske provincije u župi Hrasno

Povodom 20.  obljetnice postojanja Društva Prijatelja Maloga Isusa i 125. obljetnice utemeljenja Družbe sestara služavki Maloga Isusa jučer je održan 18. (osamnaesti) susret Prijatelja Maloga Isusa Sarajevske provincije.

Susret je održan u župi Hrasno, biskupijskom svetištu Kraljice mira.

Pored Prijatelja Malog Isusa iz Mostara i Neuma, na Susretu su sudjelovala i 44 prijatelja  Malog Isusa župe Presvetog Srca Isusova iz Prozora pod budnim okom voditeljice č. s. Ružice Ivić.

Svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je mostarsko-duvanjski biskup mons. Ratko Perić uz koncelebraciju dvadeset svećenika.
Pod svetom misom propovijedao je Generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije don. Željko Majić koji je u svojoj propovijedi pozvao na molitvu za mir u obitelji, mir u narodu i mir u svijetu. Preporučio je Kraljicu mira svima za zaštitnicu te također pozvao na molitvu krunice koja je u najtežim i ratnim trenutcima izbavljala svoj narod iz nevolja.
Na misi je sudjelovalo 50 ministranata i oko stotinjak vjernika iz Mostara, Neuma i Prozora.

Nakon svečanog misnog slavlja uslijedio je kulturno zabavni programa u kojem su Prijatelji Maloga Isusa iz župe Prozor nastupili s pjesmom „Mama hvala ti“ te tako svim majkama čestitali Majčin dan.

"Na ovom susretu u Neumu je bilo doista predivno. Bio je ovo dan zajedništva, molitve i prijateljstva, dan u kojem smo slavili Maloga Isusa i Kraljicu mira. Predivno je bilo čuti i zajedničku izvedbu Himne Prijatelja Maloga Isusa.", kazala je za Ramski vjesnik voditeljica Prijatelja Maloga isusa župe Prozor č. s. Ružica Ivić.

Nakon kulturno zabavnog programa,  PMI iz Prozora su posjetili Kip Kraljice mira čime je i završen 18. susret Prijatelja Malog Isusa Sarajevske provincije.

Zahvaljujemo se Nevenki Tokić koja nam je poslala fotografije s jučerašnjeg susreta. 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing