POBUNA TRGOVAČKOG LANCA: “Nećemo prodavati ulje za 5 eura! Ograđujemo se od ovih cijena, ljudstvo ima granicu.”

POBUNA TRGOVAČKOG LANCA: “Nećemo prodavati ulje za 5 eura! Ograđujemo se od ovih cijena, ljudstvo ima granicu.”

Od početka rata u Ukrajini cijene hrane u Njemačkoj su se drastično povećale. Osobito se to primijeti kod prodaje ulja u njemačkim supermarketima.

U nekim trgovinama cijena jedne litre ulja doseže i do 5 eura. Podružnica trgovačkog lanca Edeka u Trendelburgu (sjeverni Hessen) više ne želi prodavati ulje u svojoj trgovini s takvim cijenama.

Voditeljica trgovine Anja Müller kaže kako postoji i alternativa jer u hladnjaku se nalaze razne masnoće za pečenje pa se neko vrijeme bez ulja može.

“U trgovini Edeke u Trendelburgu su već stavili natpis na kojem piše kako ne prodaju ulje”, prenosi Edeka.

“Nismo očekivali kako će se situacija razviti u smjeru u kojem se razvila. Na policu s uljem smo postavili natpis s objašnjenjem zašto više ne prodajemo ulje. Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 eura po litri. Ograđujemo se od ovih cijena. Postoje granice!, rekla je Anja Müller za njemački RTL.

Anja Müller kaže kako kupci razumiju potez trgovine i smatraju ga opravdanim

“Ulje je apsolutna namirnica i ne smije se prodavati u slobodnoj prodaji po tako previsokim cijenama. Postoje čak i ljudi koji prodaju ulje na eBayu. Ja samo želim ovdje obavljati svoj svakodnevni posao bez crnog tržišta. Moja savjest ne dopušta da prodajemo ulje po tako visokim cijenama, rekla je Anja Müller.

Uz to, postoji još jedan razlog za bojkot visokih cijena ulja. Anja Müller, kaže,  cijeni kupce u svojoj trgovini, većina ih je vrlo pristojna i puna razumijevanja, ali uvijek ima i onih nezadovoljnih.

“Kad biste znali što moji zaposlenici moraju slušati na blagajni. Neki kupci optužuju zaposlenike da se obogaćuju od iznuđivačkih cijena ili da sami uživaju u jeftinom ulju. To je potpuno nepravedno i neopravdano”, rekla je Anja Müller.

Trenutačna situacija s uljem i brašnom podsjeća na nedostatak toaletnog papira u vrijeme “lockdowna”. Prema riječima Anje Müller, te situacije uopće nisu usporedive. Ulje je već postalo deficitarno prije nego što se uopće spomenulo u medijima.

Izvor: Hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar