Počelo Svjetsko rukometno prvenstvo: Francuska razbila Brazil na otvorenju Svjetskog rukometnog prvenstva

Počelo Svjetsko rukometno prvenstvo: Francuska razbila Brazil na otvorenju Svjetskog rukometnog prvenstva

Aktualni prvaci svijeta Francuzi munjevito su započeli put na Svjetskom prvenstvu na kojem su domaćini. Oni su u 1. kolu grupe A razbili Brazil rezultatom 31:16.
Ekipa koju sa klupe predvode dojučerašnji igrači ove reprezentacije Didier Dinart i Guillaume Gille. Nakon što nisu uspjeli odbraniti titule na proteklim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, Francuzi u svojoj kući žele osvojiti treće uzastopno zlato na svjetskim prvenstvima.

Brazil je u prvih šest minuta pružao relativno dobar otpor, a na semaforu je stajalo 4:2 za Francuze. Uslijedila je serija 7:1 za domaćina koji dolazi do ogromne prednosti 13:2. Skoro ista razlika održana je do kraja poluvremena koje je okončano rezultatom 17:7.

Francuska ni u drugom poluvremenu nije smanjivala svoj tempo, pa je u 41. minuti bilo 22:8, a najbolnije za Brazilce bilo je u 46. minuti pri rezultatu 26:10. Na kraju je meč okončan pobjedom Francuza 31:16.

Francuze je predvodio Porte sa šest golova, a na drugoj strani pet golova postigao je Toledo. Odličan je bio i francuski golman Omeyer sa 14 skupljenih odbrana.

Pored Francuske i Brazila, u grupi A nalaze se Norveška, Poljska, Rusija i Japan.

Francuska: Gerard 1 (9 odbrana), Omeyer (14 odbrana), Remili 2, Nyokas 3, Narcisse 3, Nikola Karabatić 3, Mahe, Accambray 1, Abalo 2, Sorhaindo 2, Guigou 3, Luka Karabatić 1, Fabreagas 1, Dipanda 3, Porte 6.

Brazil: Santos 1 (10 odbrana), Almeida (3 odbrane), Teixeira 3, Silva 2, Torriani 1, Candido 1, Toledo 5, Pozzer, Chiuffa 2, Guimaraes, Ceretta, Moraes, Novais 1, Ponciano, Langaro.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar