Početkom kolovoza smotra klapa u Neumu

Početkom kolovoza smotra klapa u Neumu

Svi vi koji ste željni umirujućih zvukova klapske pjesme, rezervirajte treći dan mjeseca kolovoza za posjet Neumu u kojemu će se toga dana, s početkom u 21 sat, u ljetnom kinu hotela 'Zenit' održati šesta smotra klapa.

Smotra koja je prevalila petu godinu održavanja te je u šestom izdanju već možemo kititi epitetom tradicionalna, okuplja zaista renomirana imena iz svijeta klapskog zvuka.

Posebnu čast neumskoj smotri, ove će godine pričiniti nastup legendarne hrvatske klape 'Nostalgija' koja već više od dvadeset godina njeguje izvornu dalmatinsku pismu, no tu su i, doduše, sa nešto manjim stažom, ali jednako snažnim glasovnim izvedbama, klapa 'Ragussavecchia' iz Dubrovnika, klapa 'Arti' iz Lumbarde sa Korčule, klapa 'sv. Nikola' iz Metkovića, klapa 'Spirit' iz Splita, klapa 'Pasika' iz Kostanja, klapa 'Ardea' iz Čapljine, te naravno dvije domaće klape, klapa 'Neum', te klapa 'Zvijezda Mora' iz Neuma.

Organizatorska palica šeste smotre klapa u Neumu naravno, pripada Tamburaškom orkestru Neum, umjetnički ravnatelj manifestacije ove je godine Neumljanin i prepoznatljivi bas klape 'Nostalgija', Ivo Raič, dok će ulogu voditelja programa kao i lani, preuzeti Zagvožđanin i glumac Vedran Mlikota.

Generalni pokrovitelj smotre – Općina Neum.

Dođite u Neum i uživajte u, sve popularnijem glazbenom izričaju koji nevjerojatnom lakoćom osvaja i najosjetljivija auditivna nepca. 03.08., 21 sat, ljetno kino hotela 'Zenit', šesta smotra klapa.

Svi ste pozvani!, naveli su organizatori.

Izvor: http://bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing