POGLED IZ AUSTRIJE: “Naša se politika svela na humanitarnu akciju spašavanja HDZ-a i njegovih uhljeba.”

POGLED IZ AUSTRIJE: “Naša se politika svela na humanitarnu akciju spašavanja HDZ-a i njegovih uhljeba.”

Dalibor Dado Milas, svećenik biskupije Graz-Seckau i doktor pastoralne teologije i socijalne etike jučer se na svom Facebook profilu osvrnuo na odabir Borjane Krišto kao HDZ-ove kandidatkinje koja će na megdan Željku Komšiću za tri mjeseca. 

“Priča se kako će predsjednik HDZ-a ove jeseni na megdan najvećem političkom prevarantu od neovisnosti BiH Željku Komšiću u borbi za politički nebitnu (ali očito simbolički jako važnu) poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH poslati svoju vjernu marionetu Borjanu Krišto. Kao što se na ovoj fotografiji može vidjeti, gospođa Krišto se i prije 10 godina pokušala sučeliti identičnom suparniku i doživjela je poraz. Sličan epilog je čeka i ove godine.

Kad malo bolje razmislim, (re)izbor Željka Komšića je zapravo najbolja moguća stvar za Čovića i HDZ, jer više nitko neće razmišljati i govoriti o tome kako su upravo oni svojom poltronskom, uhljebničkom i klijentelističkom politikom uništili snove i perspektivu mnogih Hrvata u BiH.

Odavno tvrdim da Čović i njegovi poltroni trebaju platiti misu na tu nakanu, jer je Komšić kao neokrunjeni kralj svih uhljeba i politički nepismena osoba idealan “smokvin list” njihove promašene politike i garancija HDZ-ove dugogodišnje vladavine (zlobnici bi rekli – diktature) Hercegovinom.

Što se tiče samih Hrvata u BiH, od početka nam se poput hamletovskog “biti ili ne biti” uporno nameće pitanje nacionalnog jedinstva koje se do sada svaki put pokazalo kao puka borba za održavanje HDZ-a na vlasti. Ako izuzmemo par lokalnih heroja koji se bore protiv diktature domaćih štetočina, naša se monolitna politika svela na humanitarnu akciju spašavanja HDZ-a i njegovih uhljeba pod parolom “Jedinstvo Hrvata” s formulom: jedan narod – jedan teritorij – jedan vođa, pri čemu očito ni službenim predstavnicima Katoličke crkve u zamjenu za sočne donacije ne smeta druškanje s onima koji su katolicima nanijeli više zla nego svi Osmani, zadojeni apartčici i ostali neprijatelji zajedno. Povijest će pitati gdje smo bili i što smo radili u teškom periodu sustavne mržnje i licemjerne pljačke vlastitog naroda. To što se svi ovi prilično opskurni likovi već desetljećima vrte u bh. politici i na taj način višestruko financijski profitiraju ne govori toliko o njima i njihovoj sposobnosti koliko o inteligenciji biračkog tijela u BiH.

Žalosno je što se, nakon što onaj politički probisvijet od Komšića po ne znam koji put zauzme profitabilnu sinekuru koja mu btw ne pripada, više nitko neće zamarati članovima stožerne stranke nepravedno uhljebljenim po državnim firmama, ministarstvima, agencijama i institucijama.

Nitko se više neće zamarati mladim kvalitetnim ljudima koji su zbog domaćih uhljeba prisiljeni raditi u inozemstvu i u tuđoj se zemlji boriti za gram (samo)poštovanja. Nikoga više neće brigati ni za namještene tendere zbog kojih mali poduzetnici nemaju šanse primirisati tezgi ogavno bogate hercegovačke građevinske mafije. Koga uostalom briga što su plaće sve manje, a cijena životnog “standarda” nekontrolirano raste?

Ako HDZ BiH ima iole ozbiljnije namjere, onda za hrvatskog člana Predsjedništva BiH neće predložiti jednu od najomraženijih žena ne samo u hrvatskom dijelu BiH nego i u čitavom HDZ-u koja će btw uvjerljivo izgubiti, nego će pronaći kvalitetnog nestranačkog (nekorumpiranog) kandidata koji uživa podršku šire zajednice.

No, bilo kako bilo, od onih koji nadu u bolje sutra vide u notornom Komšiću definitivno treba više žaliti sve one koji po 10x put nasjedaju na jednu te istu HDZ-ovu foru”, prokomentirao je Milas.

Izvor: Hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar