Pogledajte kako na posao ide predsjednik Austrije

Pogledajte kako na posao ide predsjednik Austrije

Alexander Van Der Bellen pobjednik je predsjedničkih izbora u Austriji s osvojenih 53,8 % glasova. Kandidat ispred ekstremno desne Slobodarske partije Austrije (FPO) Norbert Hofer osvojio je 46,2 % glasova.

Van der Bellen je osvojio 2.472.892 glasova, a Hofer 2.124.661, odnosno 348.231 manje u odnosu na pobjednika Van der Bellena, prenosi N1. Postotak izlaznosti na predsjedničkim izborima bio je 74,2 %.

Van der Bellen, koji je bivši vođa stranke Zelenih, 26. siječnja 2017. godine položit će zakletvu i tako stupiti na dužnost predsjednika Austrije, koju će obnašati sljedećih šest godina. Nakon što promijeni adresu i prijeđe u palaču Hofburg, Van der Bellen će mjesečno zarađivati 24.000 eura.

Austrijski magazin “Heute” danas je objavio zanimljivu fotografiju na kojoj je prikazan novoizabrani predsjednik Austrije kako ide na posao.

Ovo ni prema čemu ne bi bila vijest, ali činjenica da predsjednik jedne od najuređenijih zemalja na svijetu, države s boljim socijalno-političkim uređenjem nego što ga imaju Njemačka i Švedska, na posao ide pješke, bez skupocjenih automobila i odijela rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

Na fotografiji se može primijetiti da Van der Bellen nije ni odjeven bolje od ostalih Austrijanaca niti se prema bilo čemu može primijetiti da je vođa države.

Fotografija dodatno dobiva na zanimljivosti kada se sjetimo da tročlano Predsjedništvo BiH godišnje izdvaja stotine tisuća KM na kupovinu i održavanje službenih automobila.

Zaista je bespotrebno uspoređivati standarde i prilike u kojima žive građani BiH i Austrije, te se treba zamisliti nad ovom fotografijom.

Poredbe radi, novi službeni automobil člana Predsjedništva BiH iz reda srpskoga naroda Mladena Ivanića plaćen je 200.000 KM.

(www.jabuka.tv)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar