POGODITE ČIJI JE PETI KAT: Stranačka IT muzara Katarina bila je vlasnica petog kata iz afere Peti kat

POGODITE ČIJI JE PETI KAT: Stranačka IT muzara Katarina bila je vlasnica petog kata iz afere Peti kat

Premda se pravosudni bermudski trokut HNŽ-a, po svemu je sudeći, sprema usisati još jednu veliku kriminalnu aferu, ovog puta nazvanu ‘Peti kat’, svakodnevno nam stižu nove potvrde da je tajni projekt dugo planiran, dobro uhodan, i da Rade Bošnjak u njemu nije bio sam.

Sve to objašnjava i zašto će Bošnjakova miljenica, nakon v.d., postati i prava ravnateljica, budući da je izbor Dragana Čovića.

Naime, HDZ-ova IT muzara ‘Katarina’ d.o.o., kojoj je na čelu Čovićev prezimenjak, bila je vlasnica petog kata zgrade u kojoj se nalazi ‘Vitalis’, a na kojem su djelovale tvrtke ‘TripleS’ i ‘Infoherc’.

“Prostor na 5-tom katu navedenog objekta je od strane društva ‘Miaculum’ d.o.o. Mostar bio prodan 19. srpnja 2019. godine pravnoj osobi ‘Katarina’ d.o.o. Mostara, da bi ponovno bila otkupljena i vraćena u vlasništvo društva ‘Miraculum’ d.o.o. dana 13. prosinca 2021.“, potvrdili su za H.info iz tvrtke koja se bavi najmom i prodajom prostorija u toj zgradi, upitani jesu li iznajmljivali prostorije ‘TripleS-u’ i ‘Infohercu’.

Iz ove informacije je jasno da se radi o organiziranom projektu, s kojim je, kako smo ranije i objavili, uvezana ‘Katarina’

Već smo ranije objavili da Rade Bošnjak, formalni ‘savjetnik’, a zapravo ravnatelj ZZO-a ‘Infoherc’ grupu i ‘TripleS’ koji su mi gradili paralelni zdravstveno – informacijski sustav nije financirao iz vlastitog džepa, nego posredno preko ‘Katarine’, a novcem ZZO-a, odnosno nas – krajnjih korisnika.

21. prosinca 2022. sklapa ugovor s tvrtkom ‘Katarina’ (koja je u rangu SNSD-ova ‘Prointera’, kada je u pitanju HDZ BiH koji sve od njih nabavlja), na iznos od 287.820 maraka za ‘nabavu usluga unapređenja izvještajnog sustava razvoja programske podrške za proširenje operativnog sustava’. Izvor iz Zavoda tvrdi da je upravo ovaj iznos preusmjeren ‘Infoherc’ grupi.

Na službenim stranicama financijske izvještajne agencije kao kontakt osoba za tvrtku ‘Infoherc’, koja je po našim saznanjima gradila IZIS za Bošnjaka, navodi se osoba iz tvrtke ‘Katarina’, što direktno povezuje tvrtku koja je bila na ‘Petom katu’ i ‘Katarinu’, hadezeovu IT miljenicu.

‘Katarina’ kupuje peti kat u srpnju 2019., na njega dovodi nove IT tvrtke, a u prosincu se osnivači tih tvrtki i Rade Bošnjak uknjižuju kao vlasnici apartmana u Zagrebu

Zanimljivo je da se jedan od osnivača ‘Infoherc’ grupe Ivo Bandić, i Bošnjakov sin uknjižuju na adresi Ulica kralja Držislava 8 u Zagrebu isti dan 5. prosinca 2019., a u isto vrijeme kada počinje i paralelni projekt ‘Peti kat’ i kada ‘Katarina’ kupuje peti kat.

Sve ovo objašnjava zašto resorno županijsko ministarstvo šuti o aferi ‘Peti kat’, zašto federalno ministarstvo zdravstva šuti na naše upite oko procesa certifikacije tvrtki s ‘Petog kata’ i zašto Tužiteljstvo Hercegovačko – neretvanske županije (HNŽ), nakon prvotne informacije da je ‘Peti kat’ pod istragom, više ne odgovara na upite oko Rade i Darke Bošnjaka, prvog pod povećalom ‘Petog kata’, drugog zbog batinjanja.

I ‘Katarina’ mudro šuti na naše upite o povezanosti s tvrtkama ‘Petog kata’, premda je ona sada jasnija nego ikad.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar