Policija čuva Čovića: Prosvjedna šetnja branitelja, kod restorana gdje se Čović druži s diplomatima

Policija čuva Čovića: Prosvjedna šetnja branitelja, kod restorana gdje se Čović druži s diplomatima

Grupa razvojačenih branitelja okupila se danas, kako kažu, spontano u Međugorju. Međutim, ubrzo je stigla i policija te im je, tvrde, zabranjen ulaz u etno-selo u ovom bh. mjestu, piše N1. Danas se ovdje održava diplomatski zbor predstavnika vlasti, među kojima je i Dragan Čović, član Predsjedništva BiH.

Događaj organizira Općina Čitluk, uz visoko pokroviteljstvo Ureda člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. “Došli smo prošetati u Međugorje u etno selo, odmah je došla policija i osiguranje, ne daju nam da hodamo, kažu da je privatna površina. Nismo došli da pravimo probleme i gužvu, došli smo da prošetamo”, kaže za N1 Drago Grbavac iz Udruge “Zaboravljeni branitelji”, te dodaje da su se okupili spontano.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije rekli su da nam o ovom slučaju ne mogu ništa reći. Podsjetimo,  “Zaboravljeni branitelji” ranije su najavili da će posjećivati predizborne skupove i slične aktivnosti, uz ispriku građanima. Ova udruga, podsjetimo, traži donošenje novog zakona o pravima boraca.

/Izvor: Bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar