Policija ih je tražila 12 godina, pronađeni su zahvaljujući neočekivanoj pomoći sa strane

Policija ih je tražila 12 godina, pronađeni su zahvaljujući neočekivanoj pomoći sa strane

SPEKTAKULARNA AKCIJA
DOLIJALI POČINITELJI NAJVEĆE PLJAČKE U POVIJESTI NIZOZEMSKE

Dvanaest godina nakon što su lopovi pobjegli s 80 milijuna dolara vrijednim nakitom ukradenim u amsterdamskoj zračnoj luci Schipol, sedmero osumnjičenih uhićeno je u istrazi povezanoj s tom pljačkom, potvrdila je u subotu nizozemska policija.
Pet muškaraca i dvije žene, svi nizozemski državljani, pronađeni su u Amsterdamu i španjolskome gradu Valenciji. Osumnjičeni su da su počinili najveću plačku u nizozemskoj povijesti, koja je izvedena u visoko čuvanom prostoru u amsterdamskoj zračnoj luci.

Odjeveni u zaposlenike na aerodromu, članovi naoružane skupine opljačkali su kamion u kojemu su bili zaplijenjeni dragulji i drugi nakit. Dio nakita koji je banda ukrala – vrijedan 37 milijuna dolara – kasnije je pronađen u napuštenome automobilu na izlazu a glavnina nakita nikad nije pronađena.

Policija je uhitila pet osumnjičenih muškaraca nekoliko mjeseci nakon pljačke, a svi su naknadno pušteni zbog nedostatka dokaza protiv njih. Glasnogovornik policije rekao je da su vlasti primile novu informaciju 2016., koja je “provjeravana dulje vrijeme”. Ona je omogućila uhićenja u petak i subotu. Moguća su i nova uhićenja, dodala je policija.
Jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar