Policija mu oduzela vozilo zbog 55 tisuća KM neplaćenih kazni

Policija mu oduzela vozilo zbog 55 tisuća KM neplaćenih kazni

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije, pored aktivnosti koje provode u vezi pandemije korona virusa, kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti prometa. Između ostalog, cilj navedenih mjera i radnji jeste smanjenje broja prometnih prekršaja, koje sudionici u prometu čine po raznim osnovama.

Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju prometnih prekršaja, čiji iznos neplaćenih novčanih kazni se utvrđuje uvidom u ROF bazu. U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja, kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja.

Postupajući po navedenoj problematici, službenici Policijske postaje Travnik su u mjestu Nova Bila, općina Travnik, izvršili kontrolu vozača P.S. rođen 1992. godine iz Trnova, koji je upravljao terenskim vozilom marke Audi Q7.

Tom prilikom je utvrđeno da je isti višestruki povratnik u činjenju prometnih prekršaja, za koje ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od čak 55.095,60 KM, zbog čega mu je navedeno vozilo oduzeto. U suradnji sa nadležnim organima, protiv navedenog vozača se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti prometa na području Srednjobosanske županije, navedeno je iz Ureda komesara MUP-a SBŽ.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar