Policija objavila strašne detalje tragedije kod Obrovca: Uhićen Čeh, s djetetom ušao u zabranjeno područje

Policija objavila strašne detalje tragedije kod Obrovca: Uhićen Čeh, s djetetom ušao u zabranjeno područje

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad slučajem u kojem je u Bilišanima smrtno stradalo devetogodišnje dijete, a teško su ozlijeđene dvije žene.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su u utorak poslijepodne nad 46-godišnjim državljaninom Češke proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti” iz čl. 222. st. 3. i st. 4. Kaznenog zakona u vezi s kaznenim djelom “Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom” iz čl. 215. st.1. u svezi st. 3. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

“Sumnjiči ga se da je po prethodnom dogovorenom planu obilaska u srijedu, 19. lipnja 2024. godine u poslijepodnevnim satima u društvu svoje obitelji i prijatelja došao na šire kninsko područje, gdje se na ulazu u označeno opasno područje vojnog poligona nije pridržavao vidno istaknutih pisanih upozorenja na hrvatskom i engleskom jeziku te, lakomisleno smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom ušao u zabranjeni prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a koje je potom osumnjičeni osobno stavio u svoj automobil”, piše Zadarski.hr.

Nešto kasnije, zbog kvara na automobilu zaustavili su vozilo uz županijsku cestu da bi dijete iz vozila izvadilo eksplozivno sredstvo koje se u jednom trenutku aktiviralo. Uslijed eksplozije, zbog zadobivenih ozljeda dijete je na mjestu smrtno stradalo, dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede te jedan muškarac lake tjelesne ozljede – izvijestili su iz policije dodajući kako su policijski službenici proveli očevid na području Bilišana, na mjestu eksplozije. Drugi dio očevida policijski službenici proveli su i na spomenutom kninskom području.

“U cilju utvrđivanja vrste eksplozivnog sredstva i načina aktiviranja, svi tragovi pronađeni na mjestu događaja su izuzeti te će biti proslijeđeni na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ u Zagrebu”, piše Zadarski.hr.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru te je u zakonskom roku predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar