POLICIJA TRAŽI POMOĆ: Žena prevarila banku za 200.000 KM

POLICIJA TRAŽI POMOĆ: Žena prevarila banku za 200.000 KM

Policija Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) uputila je poziv građanima za pomoć u identifikaciji osobe osumnjičene za kaznena djela prevara i krivotvorenje isprave, kao i kazneno djelo suučiniteljstvo, putem kojih je pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od 200 tisuća konvertibilnih maraka.

“Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ, poduzimaju mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela, prevara iz članka 294. stav 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i kaznenog djela krivotvorenje isprave iz članka 373. stav 2. istog zakona u vezi sa kaznenim djelom iz članka 31.

Suučiniteljstvo, koje je izvršeno na štetu Raiffeisen bank d.o.o. Sarajevo i Ć.H. iz Sarajeva, kojom prilikom je pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od 200.000,00 konvertibilnih maraka, za što se sumnjiče četiri osobe, priopćeno je iz MUP-a ZDK.

U okviru aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog kaznenog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su identificirali i procesuirali tri osobe koje se sumnjiče za izvršenje istog, te je Županijskom tužiteljstvu ZDŽ dostavljen izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv istih.

Kako bi se spomenuto kazneno djelo u potpunosti rasvijetlilo, a svi počinitelji procesuirali u skladu sa zakonom, Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ je dobila suglasnost postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva ZDŽ za javno objavljivanje fotografije još jedne osumnjičene osobe s ciljem identifikacije i pronalaska iste.

Iz policije apeliraju na građane da, ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikaciji i lociranju iste, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449–250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing