Policijsko izvješće za protekli tjedan (21.9. – 28.9.2015.)

Policijsko izvješće za protekli tjedan (21.9. – 28.9.2015.)

Načelnik operativnog centra PU Konjic Sead Hakalović je u javljanju za Radio Ramu kazao kako je u proteklom tjednu na području PP Prozor –  Rama prijavljeno deset kaznenih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira te tri prometne prometne nezgode bez ozlijeđenih.

Izdvojeni događaji na području PP Prozor-Rama:

– Od strane nepoznatog počinitelja tijekom noći s 20. na 21. rujna izvršena je provala u glavnu zgradu JKP „Vodograd“ u Prozoru iz koje je otuđen glavni server, obijen kafe aparat i otuđeno nešto sitnog novca.

– Nepoznati počinitelj je iz kruga poduzeća Elektro Rama u Prozoru otuđio 10 metara elektro kabla 4×6 milimetara koji je bio pod naponom i oštetio elektro kabel 1×95 milimetara koji je također bio pod naponom.

– E.K. (1983.) iz Prozora prijavio je da je nepoznati počinitelj tijekom noći s 20. na 21. rujna pokušao otuđiti putničko motorno vozilo marke Golf II koje se nalazilo parkirano u ulici Vitomira Lukića u Prozoru.

– Dana 22. rujna J.B. (1964.) prijavila je da njen brat R.P. (1957.) u mjestu Lizoperci puca iz vatrenog oružja po radnicima koji izvode radove na grobu njihovog oca, koje je prijateljica angažirala. Operativnim radom došlo se do saznanja da je iz vatrenog oružja, ruske proizvodnje, pucao E.B. (1978.) iz mjesta Lizoperci. Imenovani je uhićen te mu je oduzeto vatreno oružje.

– Djelatnik Elektroprijenosa, trafostanica Rama, prijavio je da je u krugu Elektro Rama, u ulici Kralja Tomislava u Prozoru, uočio NN osobu koja je nakon toga pobjegla iz kruga. Patrola policije u blizini navedenog poduzeća je pronašla S.Č. (1986.) iz Prozora koji je kod sebe imao bakarno uže a koje potječe iz kaznenog djela krađe.

– B.D. (1966.) iz Prozora prijavio je da su u nepoznato vrijeme, od strane nepoznatog počinitelja s  Rimokatoličkog groblja u Prozoru s grobnice R.B. (1932.) iz Donje Vasti, otuđena dva postolja za svijeće od mesinga dok je s grobnice D.B. (1965.) otuđeno jedno mesingano postolje.

– U mjestu Lizoperci javni red i mir drskim ponašanjem i psovanjem prema majci i sestri narušio je R.P. (1957.)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar