Politička podmetanja preko sporta

Politička podmetanja preko sporta

Općina Prozor-Rama je sigurno jedna od općina koja izdvaja zavidno veliki iznos za razvoj sporta.

U Večernjem listu od 03.02.2016. godine objavljen je  članak da Općina Prozor-Rama uskraćuje odigravanje košarkaške utakmice finala Kupa Košarkaškog saveza Herceg-Bosne.

Tim povodom iz Ureda načelnika demantirani su navodi izneseni u ovom članku. U tekstu se navodi da je uskraćeno igranje košarkaške utakmice u Rami klubova koji nisu vezani za ovu općinu. Dobro bi bilo preispitati tko je od odgovornih ljudi iz košarkaških klubova iz Rame ponudio domaćinstvo utakmici  bez znanja onih koji bi trebali podržati ovu utakmicu.

„Općina Prozor-Rama i ja osobno nismo uskratili odigravanje košarkaške utakmice između Zrinjskog i Širokog Brijega. Ne možemo uskratiti ono što je tehnički neizvedivo. U usmenom razgovoru s generalnim tajnikom KS HB Nikom Batinićem pojasnili smo da zbog nezavršenih radova u gradu Prozoru nema adekvatnog parkirališta, također nisu završeni trotoari za pješake, a dvorana je neriješenog pristupa autobusima i drugim većim prijevoznim sredstvima. Stoga još uvijek nije moguće organizirati takav sportski događaj. Zamolili smo da se ta utakmica odigra negdje drugo, a mi smo spremni napraviti takvo nešto kada se stvore tehnički, ali i sigurnosni uvjeti u prometu.

Profesionalno bi bilo da je Vaš novinar zatražio mišljenje i druge strane, a ne jednostrano donio zaključak. Ovakvim tekstom uvodite politiku tamo gdje je nema. Nitko ni u kojem trenutku nije spominjao nijednu političku stranku dok nije to navedeno u Vašem članku. Svjesno stavljate politički predznak tamo gdje ga nema ni na vidiku. Po Vašem članku vidi se jasno političko deklariranje.

Dobro bi bilo da se sjetite Općine Prozor-Rama kada njoj nešto treba, a ne samo kada treba drugima i kada treba unositi nemir i razdor, pa čak i preko sporta.

Općina Prozor-Rama je sigurno jedan od općina koja izdvaja zavidno veliki iznos za razvoj sporta. Ljubitelji košarke u Općini Prozor-Rama dobivaju konkretnu podršku od Općine. Lijepo bi bilo da dobiju i od drugih razina vlasti, pa i od Košarkaškog saveza HB.“-  priopćeno je iz Ureda načelnika Općine Prozor-Rama.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar