Poljska u Zenici savladala BiH 2:1

Poljska u Zenici savladala BiH 2:1

Nogometaši Bosne i Hercegovine poraženi su u meču drugog kola Lige nacija od Poljske u Zenici rezultatom 2:1.

Selektor Zmajeva Bajević je odlučio napraviti sedam promjena u odnosu na ekipu koja je počela meč protiv Italije, a među igračima koji nisu startali je bio i kapetan Džeko.

Na prvu priliku na meču se čekalo 16 minuta kada je Hajradinović u sjajnu šansu izbacio Hodžića koji se pokušao probiti kroz obranu Poljske koja je uz mnogo poteškoća uspjela reagirati i spriječiti šut.

Napadi reprezentacije BiH su se isplatili u 24. minuti. Gojak je ubacio loptu, Bednarek je srušio Koljića a arbitar Čakir je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator penala bio je Hajradinović koji je šutirao jako i precizno i Fabianski, iako je krenuo u pravu stranu, nije imao nikakvu šansu da zaustavi udarac i spriječi vodstvo Zmajeva.

Nakon pola sata igre Poljaci su preuzeli terensku inicijativu i počeli su polako ali sigurno stezati obruč oko Begovićevog gola.

Redom su prilike imali Zielinski, Glik nakon kornera, pa Grosicki, no Begović je imao dosta sreće.

Sreća ga je napustila u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je Grosicki ubacio loptu iz kornera, Glik je skočio pored trojice  i zakucao loptu u mrežu za 1:1.

Tempo igre je pao na početku drugog poluvremena. Vidjeli smo nekoliko poluprilika na obje strane, a potom je nakon sat vremena igre rezervista Višća koji je ušao na poluvremenu propustio zicer. Ćivić je centrirao sa lijeve strane, lopta je pala u peterac, ali Višća katastrofalno reagira i lopta odlazi pored gola.

Iako je Bajević pola sata prije kraja meča uveo Džeku u igru, Poljaci su bili ti koji su uspostavili totalnu dominaciju i “gol je visio u zraku”.

Begović je kapitulirao u 67. minuti nakon velike greške obbrane koja je najprije dopustila Rybusu da neometan ubaci loptu sa lijeve strane, a potom i Grosickom da ostane sam na šest metara i pogodi glavom za 2:1.

U 72. minuti Koljić je propustio veliku priliku kada je Ćivić pronašao Višću na desnoj strani, on ostavlja loptu na 16 metara, a Koljić iz voleja šutira preko gola.

Džeko je dobio priliku za novi pogodak u reprezentativnom dresu u 78. minuti kada se izborio za šut sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov udarac s lakoćom obranio Fabianski.

Do kraja susreta Poljaci su se uspjeli odbraniti od svih napada Zmajeva i zasluženo su upisali prvu pobjedu u Ligi nacija, a naša selekcija prvi poraz.

Naredni Zmajevi igraju 8. listopada opet u Zenici i to protiv Sjeverne Irske u doigravanju za Euro.

 

/Izvor: Klix.ba/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar