Ponašanje na društvenim mrežama

Ponašanje na društvenim mrežama

Teško je zamisliti život danas bez društvenih mreža. Instagram, Facebook, Twitter… Sigurno imate barem jednu od njih? Iako je vjerojatnije da ih imate više. No, nemojte da društvene mreže upravljaju vašim životom! Kako? Nemojte sve slobodno vrijeme provoditi na njima i nemojte sve dijeliti na njima jer bi to moglo izazvati probleme.

Iako možda niste sada svjesni, ali možda će neki vaš budući poslodavac ili budući dečko, istraživati vaše društvene mreže i zaključiti da niste ona osoba kakvu želi zbog neke vaše slike s razuzdanog tuluma, ili jer vidi da ste nekad na Facebooku objavili ne baš lijepe statuse o vašem bivšem, ili vašem šefu.

Odredite si granice i par puta razmislite prije nego podijelite neku sliku ili neku informaciju vezanu za vas. Objavljujte samo one neutralne kojih se nikad i ni u kojem slučaju nemate zašto sramiti. Statuse svedite na minimum, ako vam se nešto loše ili dobro dogodilo to podijelite s ljudima kojima to nešto znači u stvarnom životu, prijateljima, obitelji. Zašto imate potrebu podijeliti sa svim ljudima koji su vam prijatelji na Facebooku, kad se zna da se tamo dodaje “šakom i kapom”?

Nemojte se zbog trenutne želje da podijelite nešto kasnije kajati, nemojte da vaš neuspjeh vide svi, jer koliko vi god mislili da će vam biti lakše ako to podijelite, neće. Radije nazovite prijateljicu na kavu i isapričajte joj što vas muči. Tu ćete dobiti razumijevanje i iskrenog slušača. Ako baš želite nešto podijeliti, nemojte da bude nabijeno bijesom, tugom, ili bilo kojom prejakom emocijom jer će vam kasnije sigurno biti žao. A onda će možda već previše ljudi vidjeti.

Društvene mreže su tu da budete u kontaktu s ljudima na jednostavniji način, u par klikova, da širite svoje krugove, poslovne i prijateljske. U tom smislu razmišljajte i tako funkcionirajte kada se idući put ulogirate. Ne znači da nećete objavljivati, samo pazite što i kako objavljujete.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar