Ponovno došlo do prekida interneta i mobilnih usluga u Gazi

Ponovno došlo do prekida interneta i mobilnih usluga u Gazi

U Pojasu Gaze ponovno je došlo do prekida interneta i mobilnih usluga, potvrđeno je iz UN-ove agencije za palestinske izbjeglice. “Gaza je ponovno u potpunom komunikacijskom zamračenju, i to je zato što nema goriva”, rekao je šef UNRWA Philippe Lazzarini na konferenciji za novinare.

Palestinska telekomunikacijska kompanija potvrdila je u priopćenju ovu informaciju. Komunikacijske mreže u opkoljenom obalnom području su nekoliko puta bile blokirane otkako je Izrael pokrenuo zračne i kopnene napade. Povezivanje s vanjskim svijetom bilo je moguće sa satelitskim mobilnim telefonima, a ponekad i sa visokih zgrada na jugu pojasa Gaze s izraelskim SIM karticama.

U listopadu je Gaza bila pod gotovo potpunim prekidom komunikacije sa svijetom nakon pojačanih izraelskih zračnih napada za koje su palestinski dužnosnici kazali da su porušili komunikacijske tornjeve. Vlasnik društvene mreže X i osnivač SpaceX-a Elon Musk ponudio je internetsku podršku ratom pogođenom Pojasu Gaze nakon što je izraelska vojna operacija rezultirala potpunim gašenjem komunikacijskih mreža.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar