Ponovno odbijen zahtjev Vlade HNŽ-a za zabranom štrajka zdravstvenih djelatnika

Ponovno odbijen zahtjev Vlade HNŽ-a za zabranom štrajka zdravstvenih djelatnika

Zahtjev Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Sveučilišne kliničke bolnice Mostar kojim se tražila privremena mjera zabrane štrajka, odbačen je danas na Općinskom sudu u Mostaru. Podsjetimo, sredinom veljače Vlada HNŽ-a je na svojim stranicama objavila da je Županijsko javno pravobraniteljstvo HNŽ-a javilo da je uvažena njihova žalba, odnosno da je ukinuto prvostupanjsko rješenje od 29. 12. 2020. godine i predmet vraćen prvostupanjskom sudu na ponovni postupak.

”S obzirom na tu činjenicu, na snazi je Rješenje Općinskog suda u Mostaru od 14. 12. 2020. godine kojim je određena privremena mjera osiguranja i Nezavisnom sindikatu zaposlenika SKB Mostar zabranjeno organiziranje i provedba štrajka u zdravstvenim ustanovama u HNŽ. Privremena mjera ostaje na snazi dok sud u ponovnom postupku ne odluči drukčije”, priopćeno je tada iz županijske Vlade.

Sindikat zdravstvenih radnika, odmah je reagirao na ovo priopćenje Vlade, govoreći kako obmanjuju javnost, ovaj put uvjeravajući da je sud zabranio provedbu štrajka. “Vlada HNŽ još jednom obmanjuje javnost uvjeravajući da je sud zabranio provedbu štrajka.

Rješenja Županijskog suda u Mostaru broj: 58 ORs 225213 21 Rsž od 11.02.2021 godine, vidljivo je da je Županijski sud uvažio žalbu Vlade HNŽ-a i predmet vratio na ponovnu odlučivanje, uz obrazloženje da je nejasno što Vlada HNŽ-a zahtjeva odnosno da imaju oprečne stavove u svom prijedlogu. S obzirom na to da se Vlada HNŽ pogrešno tumači rješenje Županijskog suda u Mostaru, prijedloga Vlade HNŽ-a koji je sam po sebi oprečan, kako navodi Županijski sud u Mostaru, istima ukazujemo da je na Zapisniku s rasprave privremena mjera stavljena van snage i da se ovdje odlučivalo o mjeri osiguranja”, naveli su ranije iz Sindikata. Nakon toga, Sindikat zdravstvenih radnika u HNŽ upozorio je na krivotvoreni dokument koji je Vlada HNŽ objavila na svojoj službenoj web stranici. Naime, objavljeno rješenje razlikovalo se u sadržaju od rješenja koje je dobio sindikat.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar