• Ponovno velike gužve na graničnim prijelazima
  • Ponovno velike gužve na graničnim prijelazima
  • Ponovno velike gužve na graničnim prijelazima

Ponovno velike gužve na graničnim prijelazima

Na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Gradina i Orašje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.

GP Bosanska Gradiška

Foto: GP Bosanska Gradiška

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Posebno upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova i vijadukta, kao i na prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Ripač-Bihać-Izačić, kao i na putevima na području Glamoča.

Upozoravaju se vozači da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja.

GP Gradina

Foto: GP Gradina

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno-jednom prometnom trakom, priopćeno je iz BIHAMK-a.

GP Orašje

Foto: GP Orašje

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar