Ponuda Vlade HNŽ nedovoljna, prosvjetari u srijedu ipak izlaze na ulicu

Ponuda Vlade HNŽ nedovoljna, prosvjetari u srijedu ipak izlaze na ulicu

Koordinacija sindikata osnovnih i srednjih škola HNŽ jednoglasno se izjasnila da je zadnja ponuda Vlade HNŽ nedovoljna te da u srijedu, 4. rujna ipak slijedi prosvjed i štrajk, piše bljesak.info. 

Odbijajući zadnju ponudu Vlade iz sindikata poručuju, spremni su za nove pregovore. Naime, nakon ranije najavljenog generalnog štrajka i prosvjeda Vlada Hercegovačko neretvanske županije je sindikatima ponudila neke od njihovih zahtjeva. Ponudila je jednokratnu pomoć u iznosu od 1000 KM, povišicu od 5 posto tek od 1.1. 2025. te vraćanje napredovanja promoviranim mentorima i savjetnicima automatizmom u iznosu od 5 i 8 posto.

Članstvo kordinacije sindikata osnovnih i srednih škola u HNŽ se pak jednoglasno izjasnilo da je ovakva ponuda Vlade nedovoljna te najavilo prosvjede. Okupljanje će biti ispred Kantarevca u 10 sati odakle će se prosvjednici preko Rondoa okupiti ispred zgrade županijske Vlade.

”Kao i do sada koristit ćemo, i to u još većoj mjeri, trube, pištaljke i transparente. Gospodo iz Vlade pozivamo Vas da se obratite ljudima i objasnite im ono što nama mjesecima ponavljate na pregovorima”, poručili su ranije iz Sindikata.

Inače, sindikalisti od Vlade traže isplatu jednokratne pomoći, povećanje plaće 30 posto, napredovanje u struci (mentor osam posto, savjetnik 15 posto), raspisivanje natječaja na neodređeno, isplata tužbi i mjesečno usklađivanje toplog obroka s prosječnom plaćom u Federaciji.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar