• Porazili sami sebe: Argentinci iskusno naplatili naše tehničke
  • Porazili sami sebe: Argentinci iskusno naplatili naše tehničke
  • Porazili sami sebe: Argentinci iskusno naplatili naše tehničke

Porazili sami sebe: Argentinci iskusno naplatili naše tehničke

Petrović je rekao sucu što misli krajem treće četvrtine, a na kraju su Luka Babić i Aco Petrović (drugi, isključujući put) opet izgubili živce za pet prikupljenih tehničkih Hrvatske u nastavku.

Nije bila nikakva tajna da će Argentina provocirati, igrati na rubu faula i pokušati iznervirati Hrvatsku. Problem je što naša reprezentacija nije bila spremna na to, pet tehničkih grešaka u drugom poluvremenu dalo je Argentini krila na putu prema pobjedi 90-82 u drugom kolu olimpijskog turnira.

Do poluvremena je sve izgledalo odlično, bez obzira na zaostatak 46-40. Argentinci su do te prednosti došli jer je Luis Scola utrpao brzih 16 poena, ali u nastavku je Scola bio najmanji problem za Acu Petrovića i reprezentativce.
Simon je dobio prvu tehničku već u prvoj minuti nastavka jer nije dosuđen prekršaj na njemu. Popričao je sa sucem, baš kao i Miro Bilan dvije minute poslije. I Aco je rekao sucu što misli krajem treće četvrtine, a na kraju su Luka Babić i Aco Petrović (drugi, isključujući put) opet izgubili živce za prikupljenih pet tehničkih Hrvatske u nastavku.
Ne mora vam matematika biti jača strana. To je predanih pet slobodnih bacanja i pet dodatnih posjeda Argentini. U utakmici koja je bila na 85-81 na ulasku u posljednju minutu…
Ako trebamo tražiti pozitivnu stranu igre, onda je to činjenica da igrači nisu potonuli i nisu se prestali boriti do posljednje sekunde. Argentina je u trećoj četvrtini otišla na najvećih +20, Babić, Šarić i Hezonja predvodili su naš odgovor, te su uz pomoć Bogdanovićadoveli Hrvatsku u jednoznamenkasti zaostatak.
Još da suci nisu sudili svaki jači dašak vjetra kao prekršaj naGinobiliju, možda bismo slavili veliki preokret. Ovako žalimo za promašenom otvorenom tricom Krune Simona na ulasku u posljednju minutu, za tricom koja nas je mogla dovući na samo jedan koš minusa.
Šarić je bio najbolji s 19 koševa, 10 skokova i sedam asistencija. Bogdanović je zabio 18 koševa i vjerojatno dobio čir na želucu od svađanja sa sucima koji su mogli slobodno u svakom napadu suditi faul na igraču Netsa. Hezonja je odletio do 16 poena uz 4/6 za tricu, ali baš je taj dio igre pripao Argentini.
Pogodili su 12 trica, tri su djelo Scole (23 koša), a Ginobili je s dva koša iz igre i osam slobodnih bacanja došao do 13 koševa. Laprovittola je iz drugog plana uskočio s 13 koševa, Nocioni je zabio 11, a Campazzo uz 10 koševa imao i osam asistencija.
Argentina je na omjeru 2-0 i drži vrh skupine u društvu Litve. Hrvatska je pala na 1-1, koliko ima i Brazil, s kojim Petrovićevi igraju za dva dana. Španjolska i Nigerija su na 0-2.
24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar