Porezna uprava otpisala kamate Domu zdravlja “Rama”

Porezna uprava otpisala kamate Domu zdravlja “Rama”

Obavještavamo djelatnike Doma zdravlja Rama da smo dana, 14.03.2017. godine od Porezne ispostave Prozor – Rama dobili rješenje o otpisu zateznih kamata kao i zaključak o obustavi postupka.

Kako ste već upoznati sa cjelokupnom situacijom vezanom uz porezni dug imamo potrebu obavijestit svoje djelatnike a i javnost o okončanju ovog postupka.

Dom zdravlja Rama godinama je bio dužnik po osnovu poreza i doprinosa prema Poreznoj upravi Federacije BiH. Na razne načine pokušavali smo osloboditi se navedenog duga no unatoč svim žalbama nismo uspjeli doći do pozitivnog rješenja gdje su se samo svakim danom kamate povećavale. Početkom 2015.godine od strane Porezne uprave blokiran je račun Doma zdravlja Rama čime je bila dovedena u pitanje isplata plaća.

Zahvaljujući Općini Prozor – Rama, a posebice načelniku dr. Jozi Ivančeviću i ravnateljici dr. Mari Anđelić, djelatnici Doma zdravlja uredno su primili plaću a porezni dug je uspješno vraćen. Općina Prozor – Rama vratila je naš dug u iznosu od 315.444,09 KM. Međutim, ostali smo opterećeni troškovima prinudne naplate u iznosu od 30.235,74 KM kojih smo se također riješili zahvaljujući odricanju djelatnika kroz razna smanjenja osobnog dohotka i drugih naknada. Sa poreznom upravom smo dogovorili da navedene dugove isplatimo do kraja 2016. godine kako bi nam odobrili otpis kamata u iznosu od 329.875,09 KM.

Pošto smo ispoštovali rok plaćanja do kraja 2016. godine stiglo nam je i pripadajuće rješenje o konačnom otpisu kamata.

Još jedanput se zahvaljujemo Općini Prozor –  Rama i dr. Jozi Ivančeviću jer bez njihove financijske pomoći još uvijek bi bili opterećeni velikim dugom, a primanja naših djelatnika bila bi upitna, priopćeno je na službenoj web stranici Doma zdravlja Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar