PORUKA MOSTARSKIM HADEZEOVCIMA: : Rama neće pasti!?

PORUKA MOSTARSKIM HADEZEOVCIMA: : Rama neće pasti!?

RAMA/PROZOR – U punom su jeku pripreme za lokalne izbore u BiH, 2. listopada 2016. Tada će se kao i u drugim općinama u BiH birati načelnik i Općinsko vijeće Prozor-Rama. Političke i interesne računice već odavno su se počele slagati. Općina Prozor-Rama postala je jedna od najinteresantnijih u BiH. Postala je interesantna ne zbog svoje prirodne ljepote već zbog proračuna koji se povećao borbom oko sredstava obeštećenja koje moraju plaćati elektroprivrede i tužbama koje su dobivene zbog neizmirenih obveza ovih dviju elektroprivreda.

Auto: Dnevno.ba

Zato Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, ne preže ni od čega kako bi Ramu, posljednji bastion otpora, stavio pod svoju kontrolu, ne zato što je voli, nego zbog proračuna. Čović i njegove sluge koriste sve, i podjele i kaos, sve pod maskom nacionalnog jedinstva, a u stvari je to golo podlaganje pod svoju moć i kontrolu.

U zadnje vrijeme u općini Prozor-Rama se učinilo više nego u bilo kojoj drugoj općini u BiH. Uređenje grada je većim dijelom u završnoj fazi. Uređuju se svi lokalni putovi i bit će gotovi do 2018. kada neće biti naselja koje neće imati asfaltni put. Obnavlja se vodovod i za godinu dana sva naselja gdje je to moguće, dobit će vodovodnu mrežu.

Ni jedna općina ne daje svim studentima stipendije, nijedna općina ne financira prijevoz za osnovne i srednju školu. Dograđuje se Srednja škola Prozor i uvode nova zanimanja. Jednostavno rečeno, nema naselja u općini, a da se ne radi i ne gradi. Samo negativci i defetisti iz HDZ-a BiH reći će da je to ništa i da nema radnih mjesta, zaboravljajući i 120 uposlenih osoba u tvornici na Gračacu, zaboravljajući da su upravo oni najodgovorniji za pljačke tvornica i za loše ekonomsko stanje.

U zadnja dva mandata općinu vodi dr. Jozo Ivančević i HDZ-e 1990. Upravo se u odnosu prema svome kraju i ljudima, te u spomenutim radovima vidi suštinska razlika između dvije političke opcije, HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH.

HDZ BiH je imao priliku voditi općinu. Tada su tvornice opustošene, tada se razvila klima varanja i lažnih obećanja, tada se dogodila sumnja u politiku kao pošten posao. Imali su priliku s još većim poslijeratnim donacijama i međunarodnim grantovima mnogo više učiniti. Imali su priliku povećati naknadu za obeštećenje, a nisu. Zašto? Zato što se boje svog vođe i misle poput njega samo na sebe i uski krug ljudi. Sada kada se pod vodstvom HDZ-a 1990 i Joze Ivančevića povećalo sredstva, kada se stalno gradi, oni bi željeli zagospodariti i preuzeti upravljanje. Oni stižu ondje gdje stvari i odnosi funkcioniraju da opljačkaju i unište.

U svrhu preuzimanja vlasti u Rami, Čović i njegovi poslušnici služe se svim sredstvima. Svim snagama nastoje utjecati ne samo na politiku i uzimanje političke vlasti, što je razumljivo, nego na crkvene i franjevačke odnose potplaćujući i postavljajući ljude nekompetentne i spremne na sve. Ta spremnost na mutne radnje pokazala se i kod izbora ramskog gvardijana kada je Uprava Provincije, uz svesrdnu podršku Generalnog vizitarota Bosne Srebrene, imenovala novog gvardijana mimo legitimne volje većine ramskih fratara.

Upravo se time hvale i mašu članovi HDZ-a što jasno upućuje u izravnu umiješanost u izbor provincijalnog vodstva i ramskog gvardijana. Miješanje u crkvene odnosno fratarske izbore i nepriznavanje legitimno izabranih upućuje ne samo na vremena i istu metodu spletkarenje i ucjena kada se “komunistička udba” uplitala u Crkvu, nego i na spremnost „odrađivanja“ lokalnih izbora samo s jednim ciljem: svim sredstvima preuzeti općinu Prozor-Rama i njezin proračun, baš onako kako je u mafijaškom duhu izjavio čelnik Čović: Rama mora pasti!

Iako ne birajući sredstva to svim silama žele: Rama neće pasti. Rama neće dopustiti da bahati pojedinac ili neka stranačka skupina, hadezeovski Mostar ili bilo koja druga sredina upravljaju njezinim životom. O općini Prozor-Rama odlučivat će isključivo Ramljaci.

Lažne optužbe i poruke straha koje su slane i šalju Hrvatima BiH Ramljake neće obeshrabriti. Primjerice: „Opredjeljenje ili istrjebljenje“, ili pak da je protiv Hrvata onaj tko nije za HDZ BiH. To vrijeme sluđivanja je prošlo. Kao i vrijeme lažnih obećanja, lažnoga mira i lažnog jedinstva je dio prošlog režima.

Neće pomoći ni skrivanje iza nacionalnih interesa i ugroženosti kao ni vezanje uz crkvene ljude koji umjesto da propovijedaju evanđelje, u nedostatku potvrđenosti, svoju potvrdu traže u političkom mešetarenju i strančarenju.

Nitko nema apsolutno vlasništvo ni na narod ni na vjeru. Osim Čovićeva HDZ-a i njegovih poslušnika, postoje i druge stranke u BiH koje su orijentirane i rade posve hrvatski i bosansko-hercegovački, ali i lokal-patriotski. Najbolji primjer je HDZ 1990 koja je posve hrvatska stranka, otvorena za suradnju s drugim narodima, želi ostati vjerna principu suradnje s Crkvom i drugim vjerskim zajednicama, sa svećenicima i franjevcima, kako je to pokazala i svih ovih godina unatoč lažima i optužbama. Sve te odnose gradi na demokratskom načelu odvojenosti religije i politike, s ciljem pomaganja svome hrvatskom narodu i izgradnji zajedničkog društvenog dobra, navode iz HDZ-a 1990 Rama/Prozor.

Dnevno.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar