Posjedovanje zimske opreme nije obavezno od 1. travnja

Posjedovanje zimske opreme nije obavezno od 1. travnja

Novi Pravilnik o prometu u zimskim uvjetima, u sklopu kojeg je predviđena obavezna zimska oprema u razdoblju od 1. studenog tekuće do 1. travnja naredne godine, stupio je na snagu 28. prosinca 2020. Ova informacija potvrđena je  iz Asocijacije auto-moto klubova (AAMK), BiHAMK-a kao i iz ministarstva komunikacija i transporta BiH. Navedeno se nalazi objavljeno u Službenom glasniku BiH 83/20. član 3. Pravilnika.

Pravilnikom koji je donio bh. ministar komunikacija i prometa Vojin Mitrović u suradnji s organima nadležnim za unutarnje poslove propisuju se pravila o odvijanju prometa u zimskim uvjetima, zimska oprema i razdoblje u kojem je obavezno posjedovanje i upotreba zimske opreme u prometu.

U Članu 3 pravilnika navodi se da u razdoblju od 1. studenog tekuće do 1. travnja naredne godine, bez obzira na vremenske uvjete, vozila, izuzev vozila kategorije ‘L’, ‘T’ i ‘C’, moraju posjedovati opremu za promet u zimskim uvjetima.

Pravilnikom koji će još nekoliko dana biti na snazi bila je predviđena obavezna zimska oprema od 15. studenog do 15. travnja.

/Izvor: Hercegovina.info/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar