Postupak protiv 14 graničnih policajaca jer su provjeravali prelazak preko granice prvo oboljelog u Mostaru

Postupak protiv 14 graničnih policajaca jer su provjeravali prelazak preko granice prvo oboljelog u Mostaru

Protiv 14 graničnih policajaca BiH pokrenut je disciplinski postupak jer su u sustavu pretraživali prvo oboljelog u Mostaru, koji je jučer preminuo u mostarskoj bolnici od zatajenja srca.

On je nakon hospitalizacije i otkrivanja virusa tvrdio da nigdje nije putovao, te se javnost dugo bavila pitanjem je li, sada već pokojni, svjesno zatajio putovanje. Odgovori su se tražili na svim stranama, budući da su službeno bili nedostupni, a kao je u fokusu bilo putovanje granične policije je zasigurno  zanimalo moraju li i oni u samoizolaciju, i jesu li ostvarili kontakt.

Na upit novinara Hercegovina.info je li točno da je pokrenut disciplinski postupak protiv 14 graničnih policajaca jer su u sustavu pretraživali  ime prvo oboljelog u Mostaru odgovorili su da je postupak u tijeku: „Obavještavamo Vas da Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH provodi interni postupak povodom utvrđivanja činjenica jesu li neovlašteno korišteni podaci iz evidencije osoba nad kojima se provedene detaljne granične provjere, a u vezi s evidentiranim prelascima granice i obavljenim graničnim provjerama nad osobama iz akta veze.“ Stoji u odgovoru glasnogovornice Granične policije BiH Franke Vican.

Dolaskom prvo oboljelog na odjel za plućne bolesti umjesto na infektivno počeli se baviti i Tužiteljstvo, a kako je prvo oboljeli preminuo, izvjesno je da će priča ovdje stati, a krivci biti oni koji su samo tražili odgovore.

 

/Izvor: Hercegovina.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar