• Potpisan Ugovor o suradnji s HELP-om za 20 donacija samozapošljavanja i zapošljavanja
  • Potpisan Ugovor o suradnji s HELP-om za 20 donacija samozapošljavanja i zapošljavanja
  • Potpisan Ugovor o suradnji s HELP-om za 20 donacija samozapošljavanja i zapošljavanja
  • Potpisan Ugovor o suradnji s HELP-om za 20 donacija samozapošljavanja i zapošljavanja

Potpisan Ugovor o suradnji s HELP-om za 20 donacija samozapošljavanja i zapošljavanja

U utorak, 8. listopada u  prostorijama općine Prozor – Rama upriličeno je potpisivanje Ugovora  sa njemačkom organizacijom Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V. za donacije u razvoju samozapošljavanja kroz male projekte.

Općina i Help ovim dogovaraju  implementaciju projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2019-2020” (u daljem tekstu: Projekt), kojim je predviđena dodjela materijalnih donacija na području Općine Prozor – Rama.

Ovim Ugovorom utvrđuju se načini suradnje i međusobne obveze po projektu koji će rezultirati sa 20 malih donacija poljoprivrednom sektoru. Ukupna vrijednost pojedinačne donacije biti će prosječno 2.000 €, od čega je predviđeno da Help sufinancira 50%, Općina 35% i korisnik 15%. Osim toga, Help će sa oko 4.000 € sufinancirati i jedan projekt koji može biti od zajedničkog interesa svim korisnicima.

Projekt financira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt o stabilnosti za Jugoistočnu Evropu kao glavni donator.

Almin Adžović, direktor Help-a za BiH, istaknuo je da „.Radimo na način da kroz grantove od 2.000 eura pomažemo samozapošljavanje, odnosno, poboljšanje posla. S ovim današnjim potpisivanjem Ugovora krećemo u implementaciju projekta koji bi trebao trajati do kraja slijedeće godine. Cilj nam je da pomognemo ili pokrenemo 20 malih biznisa na području općine Prozor-Rama. Najprije ide informativna kampanja, zatim dostavljanje aplikacije i onda odabir korisnika.“

Potpisujući Ugovor, Načelnik Općine Prozor – Rama, dr. Jozo Ivančević, naglasio je kako je dobro da njemački donatori prepoznaju i male općine i pomažu ljudima u tim manjim mjestima. „Mnogi projekti poticaja u pokretanju i razvoju biznisa usmjereni su prema velikim proizvođačima i firmama, dok su mali nekako zapostavljeni. Mi kroz općinske poticaje za poljoprivredu, ali i drugo zapošljavanje pokušavamo pomoći upravo malim gazdinstvima. Ovaj Ugovor sa Help-om će biti dobar način da pojačamo pomaganje našim obiteljskim poslovima, kao i proširenje malih biznisa koji za cilj imaju samozapošljavanje i zapošljavanje od poljoprivrede do turizma.  Za očekivati je uskoro radionicu na koju će biti pozvani svi zainteresirani, nakon koje će uslijediti javni poziv za prijave korisnika. Bude li većeg interesa, nastojati ćemo raditi sa Help-om i u narednoj godini”.  rekao je načelnik općine dr. Ivančević.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing