Potpisan Ugovor za dovršetak radova izgradnje sustava vodoopskrbe naselja po obodu Ramskog jezera

Danas je u prostorijama Općine Prozor-Rama potpisan još jedan vrijedan Ugovor između Općine Prozor-Rama i firme Putovi d.o.o. Grude.
Ovim Ugovorom nastavljaju se radovi na izgradnji vodoopskrbe naselja po obodu Ramskog jezera, za koje je Općina Prozor-Rama 28. 4. 2014. godine raspisala Javni natječaj, a rok dostave ponuda bio je 28. 5. 2014. godine.

Nakon dugotrajne procedure danas je konačno potpisan Ugovor.

Vrijednost radova je 1.091.289,51 KM. Rok za dovršetak radova je 240 kalendarskih dana od datuma početka radova.
 

Radi se o radovima koji sadrži sljedeće radove: pripremne radove, zemljane radove, nabavu i ugradnju vodovodnih cijevi, betonske i AB radovi, radovi na izradi kućnih priključaka za vodovod, radovi na sanaciji, izradi vodomjernih okana i ostalih radovi prema tenderskoj dokumentaciji.

Radi se prvenstveno o izgradnji sekundarne mreže i tri vodospreme po slijedećim naseljima:

A) IZGRADNJA SEKUNDARNE MREŽE NASELJA:
1.Varvara L= 1700 m
2.Rumboci L= 4000 m
3.Jaklići L= 2100 m
4.Ploča L = 700 m
5.Mluša L= 400 m
6.Kovačevo Polje L= 2800 m
 

B) IZGRADNJA VODOSPREMA:
1. VSP „Jaklići 2" V=200 m³
2. VSP"Mluša" V= 150 m³
3. VSP"Kovačevo Polje" V=150m³

Načelnik Ivančević izjavio je kako se ovim radovima završava kompletan vodoopskrbni sustav po selima oko Ramskog jezera. Natječajne procedure su u ovom slučaju dosta duge te se jednostavno nije moglo ranije potpisati Ugovor. Gotovo pola godine trajao je samo proces raspisivanje natječaja, valoriziranja ponuda, razmatranja žalbi i svega ostalog što je ovaj natječaj pratilo. Zadovoljstvo je ipak tu, radovi će krenuti te će sada sva domaćinstva u Rami imati mogućnost spojiti se na vodovod.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar