Potpisan Ugovor za Izgradnju kanalizacijski kolektora i rekonstrukcija vodovodne mreže u Prozoru

Potpisan Ugovor za Izgradnju kanalizacijski kolektora i rekonstrukcija vodovodne mreže u Prozoru

Danas je u prostorijama Općine Prozor-Rama upriličeno potpisivanje Ugovora za Izgradnju kanalizacijski kolektora i rekonstrukcija vodovodne mreže u Prozor. Ugovor su potpisali načelnik općine dr. Jozo Ivančević i direktor firme „Putovi" d.o.o. Grude gosp. Rajko Ćutuk. Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Lijanović i šefica PMU-a Sanja Terzić.

Radovi koji su obuhvaćeni potpisanim Ugovorom su:

– FAZA I u kojoj su sadržane: DIONICA I-uz magistralni put M16.2 L= 968m i DIONICA II-ulica Kralja Tomislava od ulaz u Prozor do raskrižja za Ramu L=900m i 

– FAZA II: ulica Kralja Tomislava od raskrižja za Ramu do tvornice L=800m ,Splitska ulica L=342m i ulica Dive Grabovčeve L=398m.
Ukupna vrijednost radova sa PDV-om: 3.953.485,55 KM (2.021.385,07 EUR).
Do potpisivanja Ugovora došlo je nakon što je dana 5. 6. 2013. godine potpisan 
Ugovor sa Europskom investicijskom bankom (EIB) o realizaciji projekta „Watsan" na teritoriju općine Prozor-Rama. Cilj projekta je poboljšanje vodosnabdijevanja, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda, i jedan je od najvećih investicijskih projekata koji se realizira kroz Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u saradnji s međunarodnim institucijama i općinama FBiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing