Potpisani ugovori Omladinske banke Prozor-Rama s neformalnim grupama mladih

Danas je u  prostorijama Doma kulture u Prozoru održana ceremonija uručivanja čekova i potpisivanja ugovora s predstavnicima članova 6  neformalnih grupa čiji su projekti odobreni od strane Omladinske banke Prozor-Rama.

Na početku samog programa nazočnima se obratila Kristina Kuraja, koordinatorica za projekte Omladinske banke ispred Općine Prozor-Rama, koja je čestitala svima koji su ostvarili pravo na uručivanje čekova i potpisivanje ugovora te je kazala kako se nada da će iduće godine biti još više zainteresiranih za prijavu projekata na natječaj Omladinske banke Prozor-Rama.

Nakon čestitki i uvodnih govora uslijedilo je potpisivanje ugovora.

Nakon izvršenog procesa odabira od strane članova Odbora Omladinske banke Prozor-Rama odobreno je 6 projekata neformalnih grupa mladih ukupne vrijednosti 22.277,00 KM, od kojih će iznos od 11217,00 KM biti osiguran kao doprinos neformalnih grupa iz lokalne zajednice, a s iznosom od 11.060,00 KM će biti podržani projekti iz Fonda Omladinske banke Prozor-Rama.

Fond Omladinske banke u 2015. godini su zajednički osigurali Općina prozor-Rama i Fondacija Mozaik od USAID-a i drugih donatora.

 Odobreni projekti:

1. Ljuljevača,
2. Koliba na „daljinsko“ upravljanje,
3. Uređenje fitnes centra na Šćitu,
4. Kutak za mlade biologe i geografe,
5. Mini Olimpijada za mlade 
6.Uređivanje edukativne prostorije

U priloženom dokumentu možete pogledati odobrene projekte i iznose.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing