Potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija pripadnicima hrvatskog naroda izvan Hrvatske

Potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija pripadnicima hrvatskog naroda izvan Hrvatske

Temeljem provedenog Natječaja za dodjelu stipendija pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je 450 stipendija za akademsku godinu 2014./15. za upis ili za nastavak redovnog studija, od čega 250 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 200 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini. U srijedu 13. svibnja i četvrtak 14. svibnja 2015., održat će se potpisivanje Ugovora o stipendiranju:

U srijedu 13.svibnja, 2015. – Sarajevo, od 10.00-11.00 sati, u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Ulica maršala Tita 28

U četvrtak, 14. svibnja 2015. – Mostar, od 10.00-13.00 sati, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Ulica Matice hrvatske b.b. 

Potpisivanju će nazočiti Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Podsjećamo da Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske od svog osnutka kontinuirano unapređuje sustav stipendiranja – od uspostavljanja mjerljivih kriterija do stalnog povećanja iznosa mjesečnih stipendija. Tako one ove godine iznose 700 kuna mjesečno (za razdoblje od 10 mjeseci). Također, od ove godine, po prvi puta stipendiramo studente koji studiraju u Bosni i Hercegovini.
hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar