Potpora za 996 gospodarskih subjekata iz resora turizma i ugostiteljstva u HNŽ-u kroz “Korona zakon”

Potpora za 996 gospodarskih subjekata iz resora turizma i ugostiteljstva u HNŽ-u kroz “Korona zakon”

Nastavljajući aktivnosti na realiziranju financijske potpore gospodarstvu pogođenom pandemijom Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, na današnjoj telefonskoj sjednici, usvojila  još jednu odluku o isplati subvencija temeljem Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potpori ekonomiji na području HNŽ (tzv. Korona zakona).

„Nakon što smo, prije nekoliko dana, usvojili Odluku kojom smo za 486 gospodarskih subjekata koji su se prijavili i ispunili uvjete unutar resora gospodarstva, zdravstva, prosvjete i prometa, osigurali potporu u iznosu od 1.053.661,77 KM danas smo za 996 gospodarskih subjekata koji su se na Javni poziv prijavili putem resora turizma, ugostiteljstva i trgovine osigurali dodatnih 2.524.889,37 KM.

Naša potpora gospodarstvu današnjom odlukom nije okončana. Naime, Interresorno povjerenstvo nastavlja s radom i mi ćemo, na tom tragu, uskoro imati i treću odluku Vlade kojom ćemo obuhvatiti sve preostale gospodarske subjekte koji su se javili i ispunili utvrđene uvjete iz Javnog poziva. Podsjetit ću na to kako je ovo samo dio naših napora jer, kako sam u više navrata kazao, Vlada će tijekom ove godine uplatiti više od 10 milijuna KM za potporu gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta. Svjestan u kakvoj se poziciji naši gospodarstvenici nalaze, i ovom prigodom pozivam i jedinice lokalne samouprave te federalnu i državnu razinu na još snažnije uključivanje kako bismo zajednički pomogli oporavak gospodarskog sektora i očuvanje radnih mjesta“, kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade.

U privitku možete pogledati obje dosad usvojene odluke i cjelovite popise gospodarskih subjekata i iznosa subvencija koje su ostvarili temeljem ”Korona zakona” HNŽ:

https://www.vlada-hnz-k.ba/sites/default/files/1_odluka_o_subvencijama_1_h.pdf

https://www.vlada-hnz-k.ba/sites/default/files/2_popis_ppzg.pdf

https://www.vlada-hnz-k.ba/sites/default/files/3_odluka_o_subvencijama_2_h.pdf

https://www.vlada-hnz-k.ba/sites/default/files/4_popis_mmto.pdf

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing