Potpredsjednik Sabora Ante Sanader zaposlio sina u udruzi koju vodi

Potpredsjednik Sabora Ante Sanader zaposlio sina u udruzi koju vodi

U tekstu ‘Vatrogasac Ivan, ponos našeg sela’, Net.hr otkriva kako je potpredsjednik Sabora Ante Sanader zaposlio sina u udruzi u kojoj je šef i koja živi od državnog novca.

Pišu kako je Ivan Sanader, mladi vatrogasac iz DVD Kaštel Gomilica, već nekoliko godina uspješan i priznat u svojoj struci, bio je i laureat na godišnjem izboru najboljih vatrogasaca povodom Dana grada u Kaštelima, a od siječnja ove godine zaposlen u Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije, udruzi koja je osnovana 2009. godine u vrijeme kada je župan bio njegov otac Ante Sanader, a i dandanas udrugu vodi kao predsjednik – Ante Sanader.

Drugim riječima, piše Net.hr, otac Ante zaposlio je svog sina, možda mu je doslovno i potpisao ugovor o zapošljavanju kao odgovorna osoba

Istodobno, Ante Sanader je saborski zastupnik HDZ-a, potpredsjednik Sabora i politički tajnik HDZ-a.

Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije je mala udruga koja se sudeći po opisu posla iz zadnjeg revizijskog izvještaja za 2020. koji potpisuje Ante Sanader, brine o edukaciji vatrogasaca u brojnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima u županiji i koordinira različite aktivnosti između Županije i drugih vatrogasnih zajednica i društava.

Udruga živi od državne i županijske blagajne

“Organizira seminare i savjetovanja za tajnike”, educira “vatrogasnu mladež”, “provodi preventivne aktivnosti u zaštiti od požara”, organizira vatrogasna i sportska natjecanja, itd., a na kraju 2020. godine ima je samo jednu zaposlenu osobu. U novu 2022. godinu ulazi s više zaposlenih, a jedan od njih je upravo i sin predsjednika udruge, Ante Sanadera.

Iz revizijskog izvješća za 2020. godinu vrlo precizno upoznajemo i strukturu financiranja male udruge: prihod po posebnim propisima iz državnog proračuna u 2020. godini iznosio je 7.143.903 kuna, prihod po posebnim propisima iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije iznosi 3.340.000 kuna, a prihodi od članskih doprinosa su iznosili 382.836 kuna.

Drugim riječima, piše Net.hr, radi se o udruzi koja “živi” prije svega od novca iz državne i županijske blagajne, te je tako i sin visokorangiranog dužnosnika, ujedno i predsjednika udruge – zaposlen, odnosno “prikopčan” na sredstva iz državne blagajne.

Ante Sanader, podsjeća Net.hr, ulazi u vrh Plenkovićevog HDZ-a nakon pada Lovre Kuščevića, a nakon prošlih parlamentarnih izbora dobiva mjesto potpredsjednika Sabora s brojnim beneficijama

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, komentirao je slučaj Ante Sanadera koji je sina zaposlio u udruzi koju sam vodi

“Prije dva dana nagovoriše ga da u ime stranke osuđene za kriminal, nepotizam i pljačku izađe pred kamere i komentira mene. Čini mi se da mu je malo i neugodno. Govorio je o nekim mojim konzultantskim ugovorima. O kojim ugovorima, o čemu pričaš ti, čovječe? Netko mu je napisao gomilu laži, znaju da ih neću tužiti jer se tim stvarima ne bavim, i onda je otišao sav zamusan. Danas vidim da je sredio posao sinu, gdje će suza neg’ na oko, još jedan HDZ-ovac”, kazao je Milanović.

Milanović moli HDZ da “uhljebe” i njegovog sina

“Gdje će moj sin raditi? Taj tip, čija je supruga na parkiralištu našla smotuljak eura i strpala ga u gepek i vratila ga tek na poziv policije pola sata kasnije… I taj tip ima brka i obraza stati pred kamere i 60 i kojoj godini života čitati stvari koje su lažne i ponašati se po obrascu po kojemu se oni svi ponašaju… Ante Sanader, kakvo nesretno prezime, nikad na zelenu granu, to su novi vrhunci u niskosti”, kazao je Milanović prenosi N1.

“Zaposlio je sina, koji je možda solidan u tome što radi, gdje drugi nego u svojoj firmi koja je državna i koja ima proračun koji osigurava država koju vodi HDZ. Pitam, ako HDZ ima neki natječaj za mlade ljude, da se moj Ante javi na taj natječaj. Ja ću mu savjetovati da se učlani u HDZ. Ako Plenković može biti predsjednik HDZ-a, može i Ante Jakov Milanović biti pravni savjetnik”, zaključuje Milanović.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing