Potpunom strancu donirala bubreg pa se zaručila za njega

Potpunom strancu donirala bubreg pa se zaručila za njega

edan par iz SAD-a spojio se na neobičan način. 

Prije godinu dana Ashley McIntyre odlučila je darovati bubreg potpunom strancu, a danas je za njega zaručena te je trudna s njegovim djetetom, javljaWJLA.

Sve je počelo u siječnju prošle godine kada je Ashley čula svoju majku i baku kako razgovaraju o priči o 25-godišnjem Dannyju Robinsonu koji treba bubreg za transplantaciju koju su čule na radiju. Osim što je bolovao od teške bolesti, mladić je dvije godine ranije izgubio oca koji je preminuo od tumora na mozgu a za Božić 2011. izgorjela mu je kuća. Budući da je imala univerzalnu krvnu grupu 0 odlučila se da mu ona da bubreg. 

– Mislila sam ' Pa ja sam grupa 0 i nemam nikakvih zdravstvenih problema' – ispričala je Ashley.

Ubrzo je počelo testiranje radi utvrđivanja je li kompatibilan donor. Dannyja je upoznala u ožujku nakon što je saznala da će mu njezin bubreg odgovarati.

– Čim smo počeli razgovarati bilo je kao da su se naše obitelji poznavale oduvijek- rekla je. Transplantacija je izvedena u travnju.

Liječnik u bolnici u kojoj je izvedena operacija Malay Shah kazao je da su Robinsonu zbog bolesti bubrezi potpuno otkazali kada su mu bile 23 godine. Na dijalizi je bio dvije godine a da je čekao na bubreg od preminulog donora trebalo bi mu otprilike tri godine da ga dobije, rekao je Shah.

Odlazak na radio sve je to promijenio.
Nakon operacije Robinson i McIntyre ostali su u kontaktu a kasnije su započeli vezu.Zaručili su se na Božić. 

vecernji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar