Potres na istoku Turske: Stradalo 14 osoba, skoro 300 ozlijeđeno, ali broj žrtava raste

Potres na istoku Turske: Stradalo 14 osoba, skoro 300 ozlijeđeno, ali broj žrtava raste

Raste broj stradalih nakon razornog potresa koji je pogodio istok Turske u petak večer. Potres je bio jačine 6,9 stupnjeva po Richteru s epicentrom u blizini turske granice sa Sirijom. Prema najnovijim informacijama stradalo je 14 ljudi, a stotine je ozlijeđeno, potvrdili su nadležni.

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) priopćila  je da je epicentar potresa registriran u 20:55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga.  Potres se osjetio i u okolnim gradovima Adana, Hatay i Osmaniye, čak na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.

Iz AFAD-a je također potvrđeno kako je nakon ovog zemljotresa zabilježeno još 60 naknadnih potresa slabijeg intenziteta, među kojima je osam jačih od 4,0 stepena po Richteru.

“Prema dosadašnjim informacijama, u potresu je poginulo 14 osoba”, naveli su iz AFAD-a.

Predsjednik Turske, Recep Tayyip Erdogan izjavio je da institucije ove zemlje poduzimaju sve mjere u cilju zaštite građana, a da su ministri na terenu.

U turskom gradu Elazig poginulo je šest osoba, a ozlijeđeno 225, već prije je kazao guverner ovog grada Kaldrim. Guverner grada Malatyia, Aydin Barus, kazao je kako je i u ovom gradu stradalo pet osoba, a da je 45 osoba ozlijeđeno.

Šef turskog parlamenta naglasio je da su, nakon potresa, sve nadležne institucije i službe na terenu.

Epicentar potresa, jačine 6,9 stupnjeva po Richteru, bio je u blizini turske granice sa Sirijom, na dubini od 10 kilometara, odnosno u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elazig.

(Izvor: Agencije)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar