Povećana opasnost od odrona zemlje ili kamenja

Povećana opasnost od odrona zemlje ili kamenja

Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi, priopćeno je iz Asocijacije auto- moto klubova u BiH. Dionicama cesta koje prolaze usjecima mogući su odroni kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa. Na dionici autoceste A1 Lašva – Kakanj (u mjestu Bilješevo) zbog radova promet se odvija jednim prometnim trakom.

Zbog radova na sanaciji klizišta, na dionici autoceste E-661 Gradiška – Banja Luka (na lokaciji Kutlešin Gaj) obustavljen je promet u zaustavnoj i sporoj traci. Na M-16.2 Jablanica – Slatina zbog ulegnuća kolnika, promet se odvija usporeno. Zbog aktiviranja klizišta obustavljen je promet na R-418b Konjic – Lišičići – Buturović Polje – Prozor (dionica Pokojište – Kralupi).
Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zbog radova promet se obustavlja više puta tijekom dana u trajanju od 30 minuta. Na ovoj dionici zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je promet na dionicama R-456 Priboj – Teočak – Sapna (dionica Goduš – Rastošnica) i R-459 Tuzla – Dokanj – Šibošnica (dionica Lovački dom – Šibošnica).

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.
Na dionici R-425 Hamzići – Tromeđa u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa – Ljubuški – Grude – Široki Brijeg i Tromeđa – Mostar – Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekuje se na dionicama:
– M-4 Tuzla – Šićki Brod, Doboj – Gračanica, Banja Luka – Čelinac (Vrbanja),
– M-5 Višegrad – Vardište,
– M-6.1 na ulazu u Široki Brijeg (raskrižje M-6.1 i R-425),
– M-16 Jajce – Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac), Nova Topola – Klašnice,
– M-17 Doboj – Šešlije.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-18 Sarajevo – Olovo (u mjestu Srednje). Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja)
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar